1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİHM’DEN BU KADAR!
AİHM’DEN BU KADAR!

AİHM’DEN BU KADAR!

AİHM’den Ret;

A+A-

 

Şehit Aileleri’nin başvurusu AİHM tarafından reddedildi AİHM nezdinde açılan 26 Kıbrıslı Türk kayıp davasının Muratağa, Sandallar Atlılar ve Taşkent, Terazi, Tatlısu davaları da reddedildi

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, “tüm kayıplarımızın soruşturmalarının yapılarak faillerinin bulunması ve yargılanması Rum hükümetinin hukuki sorumluluğudur” dedi.

Dernek Genel Başkanı Ertan Ersan yaptığı yazılı açıklamada, konu hakkında 2000’li yıllarda başlatılan hukuk mücadelelerinin ve Kıbrıslı Türklerin kayıp davalarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 23 Eylül’de verdiği kararla sona erdiğini anımsattı. Kararı kabul edilemez olarak niteleyen Ersan, dernek olarak kararı kınadıklarını kaydetti.

Ersan, 6-9 Mayıs 2014 tarihleri arasında avukatlarıyla katıldıkları BM’nin İşkenceye Karşı Komitesi’nde çıkan raporun takipçisi olacaklarına işaret ederek, söz konusu komitenin şu anda kayıpların görüşüldüğü tek uluslararası platform olduğunu söyledi.

AİHM nezdinde açılan 26 Adet Kıbrıslı Türk kayıp davasının, Muratağa-Atlılar-Sandallar ve Taşkent-Terazi-Tatlısu davalarının da reddi ile sonuçlandığına dikkat çeken Ersan, şöyle devam etti:

“Dernek olarak ilgililerden ve hükümetten isteğimiz, ilgili tüm Uluslararası toplantılarda ve Güney Kıbrıs’ta, kayıplarımızla ilgili soruşturma yapılması konusunun gündeme getirilmesi ve hatırlanmasıdır.

AİHM Güney’de yapılan soruşturmalar nedeniyle davalarımızı reddetmiştir. Ancak dernek olarak biz ve avukatımız bu soruşturmaların takipçisi olacağız. AİHM’in vermiş olduğu “ret” kararları Rum Hükümeti’nin kayıplarımızla ilgili soruşturma yapma yükümlülüğünden kurtulmasını gerektirmemektedir. Tüm kayıplarımızın soruşturmalarının yapılarak faillerinin bulunması ve yargılanması Rum hükümetinin hukuki sorumluluğudur.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.