1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLE, ADALETİN SAĞLANMASINI İSTİYOR
AİLE, ADALETİN SAĞLANMASINI İSTİYOR

AİLE, ADALETİN SAĞLANMASINI İSTİYOR

Aile, adaletin sağlanmasını istiyor

A+A-

Güzelyurt-Lefke anayolunda 26 Ağustos 2015’te meydana gelen kazada hayatını kaybeden Cavit Kannur’un ailesi aradan yaklaşık bir sene geçmesine rağmen  savcılığın hiç bir işlem yapmamasından dolayı kazadaki soru işaretlerine dikkat çekiyor

Aile, adaletin sağlanmasını istiyor

Güzelyurt-Lefke anayolunun Cengiz Topel Anıtı karşısında 26 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen ve 79 yaşındaki Cavit Kannur’un ölümüne neden olan kazayla ilgili soruşturma sürerken, Kannur ailesi adaletin yerini bulmasını istiyor.

 Kaza; Gemikonağı’dan Güzelyurt istikametine seyreden 19 yaşındaki Deniz Avcu yönetimindeki JA 841 plakalı salon aracın, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybedip, yolun sağına geçerek, karşı yönden gelen Cavit Kannur yönetimindeki HL 846 plakalı van araca çarpması sonucu meydana gelmişti. Kazada ağır yaralanan Kannur, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet hastanesine kaldırılmış ancak, kurtarılamamıştı. Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) öğrencisi Deniz Avcu ise Devlet Topel Hastanesi’nde tedavi edildikten sonra polis tarafından üç gün gözaltına alınarak, daha sonra yargılanmak üzere serbest nırakılmıştır.

 Soru işaretleri var

Cavit Kannur’un ölümü bölgede büyük üzüntü yaratırken, kazayla ilgili soruşturmanın en başından beri soru işaretleriyle dolu olduğu belirtiliyor.

Elde edilen bilgilere göre, başta gelen sorulardan biri üniversite öğrencisi Deniz Avcu’nun kullandığı JA 841 plakalı aracın genç kızın kullanımına nasıl geçtiği. Elde ettiğimiz bilgilere göre söz konusu araç bölge sakinlerinden S.K. isimli birine ait. Ancak, S.K aracını C.K’ya sattığını iddia ederken, C.K salon aracı teslim almadığını savunuyor. Bir başka iddia ise aracın kiralık araba servisi olan bölgedeki bir şirket tarafından kullanıldığı ve bölgedeki öğrencilere gayri resmi olarak kiralandığı yönünde.

Kaza Lefke Karakolu’nun sorumluluk bölgesinde olmasına rağmen, soruşturmayı Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı bir ekibin sürdürmesi bir başka ilginçliği oluştururken, bu uygulamanın kazaya karışan aracı kiralayan şirketin Lefke Polis Karakolunda görevli M.P ile bağlantısı olmasından dolayı kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Elde edinilen bilgilere göre, hiçbir hatası yokken kazada hayatını kaybeden Cavit Kannur’a kan tahlili yapıldığını ancak, genç kıza kan tahlili yapılmadığını yönünde, bu durumun Kannur ailesini rahatsız eden durumların başında geldiğini anlattı.

Aile olayın peşinde

Kannur ailesi gazetemize, birçok soru işaretleriyle dolu kazanın gerçek nedeninin anlaşılması ve adaletin yerine getirilmesini istediklerini söylerken adalete güvenlerinin tam olduğunu belirtiyor. Aile fertleri, kimsenin peşinde olmadıklarını ancak, eğer suçlu varsa cezasını çekmesinin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, sonuna kadar konunun takipçisi olacaklarını belirtiyorlar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.