1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLESİ, ARİF UMMAK’IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA İSTİYOR
AİLESİ, ARİF UMMAK’IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA İSTİYOR

AİLESİ, ARİF UMMAK’IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA İSTİYOR

Ailesi, Arif Ummak’ın ölümüyle ilgili soruşturma istiyor

A+A-

Sedef BOŞNAK

Geçitkale’de 2015’in aralık ayında, yarı zamanlı çalıştığı hırdavatçının ambarında, park halindeki TIR kapısı ile elektrik direği arasına sıkışarak feci şekilde can verdiği açıklanan Arif Ummak’ın anne ve babası, oğullarının, belirtildiği gibi ölmediğini iddia ederek, olay yerinde eylem yaptı.

Arif Ummak’ın fotoğraflarıyla birlikte çiçek bırakılan olay yerinde acılı baba Hüseyin Ummak, bir açıklama yaptı ve yetkililere, soruşturma dosyasının yeniden açılması için talepte bulundu.

“Oğlumun ölümünde başka birilerinin ihmali var” diyen acılı baba ve gözü yaşlı anne, olay sonrası eksik ve yanlı tahkikat yapıldığını ileri sürdü ve ilgililere adalet için bir an evvel soruşturmayı yeniden açma çağrısı yaptı.

On bir ay önce feci şekilde yaşamını yitiren Arif Ummak’ın annesi, babası, kardeşleri ve sevenleri, olay yerine çiçek, fotoğraf ve “İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır”, “İçimizdeki ateşe biraz su serpin. Yeter!”, “Artık adalet istiyoruz. Çok mu zor?” yazan pankartlar bıraktı.

“Kasıt aramıyoruz”

İlgililerin, on bir aydır gerek yazılı gerekse sözlü taleplerine kulak tıkadığını söyleyen Hüseyin Ummak, olayda kasıt aramadıklarını defa defa ifade edip, “Olay, şeffaf bir şekilde aydınlatılsın. Her kimin suçu varsa açıklansın. Cezasını çeksin. Adalet yerini bulsun” diye konuştu.

Emekli polis ve usta TIR, kamyon ve kepçe şoförü olduğunu söyleyen baba Hüseyin Ummak, bahse konu TIR’ın hiçbir şekilde içerisine girilmeden çalıştırılamayacağını ileri sürdü ve göz ardı edilen tespitlerini aktardı:

“Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Olay, Arif’in suçuymuş gibi yansıtıldı. Gerçek bu değildir. Olamaz. Aslında bir gerçek vardır ki, TIR içerisinde başka bir şahıs vardı. Arif’i suçlamak kolaya kaçmaktı. Hiçbir araç, hiçbir vasıta, ister içeriden ister dışarıdan çalıştırılsın yeterli gaz verilmedikten sonra asfalta patinaj yapıp iz çıkartmaz. Özellikle büyük araç oldu mu, zaten yüke bindiği anda söner. Ben kasıt aramam. Bu TIR içerisinde bilinçsiz bir kişi vardı. Kontrolsüz yapılan gaz neticesi asfaltta patinaj izi bırakıldı. Polis olay günü tüm bunları görmüş olsaydı, biz burada olmayacaktık. Adalet istiyoruz. Şeffaf olarak aydınlatılmasını istiyoruz. Her kimin suçu varsa cezasını çekmesini istiyoruz. Adaletin yerini bulmasını, gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz.”

“Tahkikat eksiz ve yanlı yapıldı”

Aynı marka bir TIR’da deneme yaptığını anlatan acılı baba, TIR’ın aralık kapısından içerisine girilip inilemediğini dile getirdi ve şöyle devam etti:

“TIR dışarıdan çalıştırılamaz. İmkansız. Aynı marka bir TIR’da deneme yaptım. Oğlumla aynı boydayım, 4 kez çalıştırmayı denedim olmadı. Öte yandan, Arif’in, kendi kullandığı forklifti emniyete almadan, çatallarını yukarıda bırakarak, TIR’a gelmesi anlamsızdır. Çocuğum tedbirsiz iş yapmazdı. Orada bir şey oldu ve Arif TIR’a gitti. TIR’ı kullanan tecrübesiz kişiye yardım etmek isterken, canından oldu. Farz edelim TIR çalıştırıldı, ki imkansız, gaza basılmadığından içerisinde vites olan her araç söner. Olay yerinde bıraktığı tekerlek izini bırakmaz. Patinaj izi çok fazlaydı. Orada örselenmiş bir aracın tekerlek izi vardı. Asfalttaki karartı tekerlek izi gaza basılıp, gidemeyen bir aracın iziydi.

TIR’da parmak izi dahi alınmadı. İşyeri kamera görüntüleri bozuk deyip incelenmedi. İşverenin telefon dökümleri incelenmedi. Kısacası, olayı kısa yoldan kapattı. İçimiz rahat değil, tekrardan soruşturma açılmasını ve detaylı bir şekilde inceleme yapılmasını istiyoruz. Biz Başsavcılığa dilekçemizi yazılı olarak yaptık. Aylardır taleplerimiz kulak ardı edildi. Artık sesimiz duymalarını istiyoruz.”

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.