1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AKARYAKIT FİYAT BELİRLEME KOMİSYONU” BUGÜN TOPLANIYOR!
“AKARYAKIT FİYAT BELİRLEME KOMİSYONU” BUGÜN TOPLANIYOR!

“AKARYAKIT FİYAT BELİRLEME KOMİSYONU” BUGÜN TOPLANIYOR!

Hükümetten akaryakıta ince ayar...

A+A-

 

Bugün toplanacak “Akaryakıt Fiyat Belirleme Komisyonu” ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarını güncelleyecek. Son verilere göre akaryakıtta küçük bir indirim bekleniyor. Hükümetten akaryakıta ince ayar.

Akaryakıt fiyatlarının otomatiğe bağlanmasının ardından oluşturulan “Akaryakıt Fiyat Belirleme Komisyonu” bugün toplanıyor. Üç haftalık bir aranın ardından Akdeniz Petrol Piyasası’nda yaşanan gelişmeler ve Doların seyrine göre akaryakıt fiyatlarında güncelleme yapılacak.

Piyasa uzmanlarından elde edilen tahminlere göre son belirlemenin ardından ilk iki hafta 52 Dolar civarlarında seyreden ham petrol fiyatları, Akdeniz Petrol Piyasası’nda son haftaya girilince 57 Dolar seviyelerine çıktı.

2-3 kuruş indirim bekleniyor

Dolar bazında da son haftalar içinde belirgin çıkış olmadığı göz önüne alındığında, ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarında 2-3 kuruş arasında bir indirim yapılması öngörülüyor. Ancak hükümetin indirim yapmak yerine “artış yapmadık” demesi de büyük bir olasılık olarak görülüyor. Hatırlanacağı üzere son güncellemede akaryakıta 9 kuruş artış getirilmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.