1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKÇA: “AİHM’ İN KARARI KIBRIS GÖRÜŞMELERİNE GÖLGE DÜŞÜRMÜŞTÜR”
AKÇA: “AİHM’ İN KARARI KIBRIS GÖRÜŞMELERİNE GÖLGE DÜŞÜRMÜŞTÜR”

AKÇA: “AİHM’ İN KARARI KIBRIS GÖRÜŞMELERİNE GÖLGE DÜŞÜRMÜŞTÜR”

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) aldığı karar için, “kapsamlı çözüm görüşmelerine gölge düşürdü” dedi.

A+A-

Rauf  R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM)  aldığı karar için, “kapsamlı çözüm görüşmelerine gölge düşürdü” dedi.

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça yaptığı yazılı açıklamada,  Kıbrıs sorunun çözümüne yönelik görüşmelerin sürdüğü bir süreçte AİHM’in Kıbrıslı Rumların 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda uğradığı mal ve can kayıplarına karşı Türkiye Cumhuriyeti’ne kestiği tazminat cezasının görüşmeleri provoke ettiğini savundu.

Latif Akça şunları ifade etti:

“Kıbrıs Türkü’nün 1963-1974 de yaşadığı soykırımın BM belgelerinde yer almasına rağmen görmemezlikten gelindi ve AİHM tek taraflı bir karar aldı.  Köylerinden ve evlerinden   kovulan Kıbrıs Türk halkının öldürülerek toplu mezarlara gömülmesini görmezden gelen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu güne kadar Kıbrıs Türkü’nün uğradığı hiçbir zararı karşılamayanların Rum halkının çıkarlarını gözetmeleri de bizleri derinden üzmektedir. Dünyaya sesimizi duyurmak istiyorsak bir an evvel KKTC Hükümeti bu konuda önlemler almalı ve gerekli bütün başvuruları AİHM ‘e yeniden yapmalıdır. KKTC Diasporası aktif hale getirilmeli ve lobicilik için gerekli kurullar vakit kaybetmeden kurulmalıdır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.