1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKDENİZ'DE KARAR HAFTASI
AKDENİZ'DE KARAR HAFTASI

AKDENİZ'DE KARAR HAFTASI

Karar haftası... Gergin bekleyiş:

A+A-

 

Kıbrıs müzakerelerinde yaşanan tıkanıklık ve Akdeniz’i ısıtan doğalgaz gerilimi için kritik bir haftaya girildi. Navtex konusunda Türkiye’nin tutumu ve öncesinde ise Rum Yönetimi’nin alacağı yeni kararlar süreci şekillendirecek.

GERGİN BEKLEYİŞ:

Akdeniz’i ısıtan doğalgaz geriliminde, yaşanan kriz ortamının önüne geçilmesi için karar haftasına girildi. Hafta hem Türkiye’nin Navtex ile ilgili alacağı karar hem de Kıbrıslı Rumların yarın başlamayı hedefledikleri ENI-KOGAS’ın 9. parseldeki Amatosa yatağındaki yeni sondaj ile ilgili izleyecekleri tutum sürece şekil verecek.

ÇAPRAZ KARAR POLEMİĞİ :

Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiades, bugün Kıbrıs’ın güneyindeki tüm siyasi partilerle Trodos’taki ikametkahında Kıbrıs konusunda toplantı yapacak. Toplantıda Türkiye’nin Navtex’inin süresinin dolması, 9. parseldeki Amatosa yatağındaki yeni sondaj ve yapılacak olası manevralar ışığındaki Kıbrıs Müzakere Süreci derinlemesine masaya yatırılacak. Bu toplantı sonrasında Türkiye’nin de yol haritası ve Navtex ile ilgili yeni uzatma kararı da netleşecek.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.