1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKEL, TALAT’A SALDIRIYI KINADI
AKEL, TALAT’A SALDIRIYI KINADI

AKEL, TALAT’A SALDIRIYI KINADI

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, ELAM’ın 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın da katıldığı etkinliğe yönelik saldırısını kınadı.

A+A-

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, ELAM’ın 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın da katıldığı etkinliğe yönelik saldırısını kınadı.

Neo-faşizmin siyasi olarak tecrit edilmesi çağrısında bulunan Kiprianu, Adalet Bakanlığı ile Hukuk Dairesi’ni de göreve çağırdı.

Konuyla ilgili Türkçe ve yazılı bir açıklama yapan Kiprianu, “TEPAK tarafından organize edilen etkinlikte ELAM üyelerinin yaptıklarını AKEL adına mahkûm ediyorum” dedi. Neofaşist unsurların yasaları ihlal ederek, çağdaş Kıbrıs tarihinin en kara dönemlerini hatırlattığına işaret eden Kiprianu, söz konusu unsurların kabul edilemez tutumlarını pek çok kez ortaya koyduğunu söyledi.

Kiprianu şöyle devam etti:

“Söz konusu unsurların canice faaliyetlerini, aylar öncesinde Adalet Bakanı’na delillerle başvurarak kınadığımı hatırlatmak istiyorum.  Kısa bir süre önce Başsavcı’dan aldığım yanıt temelinde, somut unsurların aleyhlerine cezai hukuki sürecin başlamasına yol açabilecek suç eyleminde bulundukları açıktır. Ne yazık ki, Hukuk Dairesi bunların yasalara göre cezai suç olduğunu sözde bilmediklerine dair bir argümanı dayanak alarak, haklarında kovuşturma yapılmaması kararını aldı”

Andros Kiprianu, suç içeren yasa dışı faaliyetlerin, nereden gelirse gelsinler, cezasız kalmaması aksi taktirde suç işleyen unsurların daha da cüretkâr olmalarına yol açtığı konusunda dün akşam yaşananların ardından artık herkesin ikna olması gerektiği kaydedildi.

Kiprianu, “Neofaşizmin siyasi olarak tecrit edilmesi ve birlik içindeki Kıbrıs halkını her zaman karşısında bulması için AKEL olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
 

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.