1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKELLİ YETKİLİLER İÇİN TEMYİZ İSTENDİ
AKELLİ YETKİLİLER İÇİN TEMYİZ İSTENDİ

AKELLİ YETKİLİLER İÇİN TEMYİZ İSTENDİ

MORMENEKŞE DAVASINDA AKELLİ YETKİLİLER İÇİN TEMYİZ İSTENDİ

A+A-

Kıbrıslı Türk Mustafa Mehmet Mustafa’ya ait, Larnaka’ya bağlı “Dromolaksia” (Mormenekşe) köyünde bulunan arazinin, Rum Telekomünikasyon Dairesi (CYTA) Emeklilik Fonu tarafından  yasadışı şekilde satın alınmasıyla ilgili olarak CYTA yetkilileri ile AKEL’in ileri gelenlerinin tutuklanması olaylarına ilişkin gelişmeler devam ediyor.

Fileleftheros gazetesi, Mormenekşe olayına ilişkin tutuklanan ve ilgili mahkeme tarafından haklarında 7 gün tutukluluk emri verilen AKEL yetkilileri Zannetos Venizelos ve Hristos Alekos ile işadamı Antonis Yoakeim için dün temyiz başvurusunda bulunulduğunu yazdı.

Yapılan temyiz başvurusu ile AKEL yetkilileri ile işadamı Antonis Yoakeim için verilen 7 gün tutukluluk emrinin kaldırılmasının istendiğini yazan gazete işin özünde, temyiz başvurusuyla, tutuklamaların AKEL’i yaralamak için ve siyasi amaçlı yapıldığı tezinin yerleştirilmeye çalışıldığını belirtti.

Gazete temyiz başvurusunun Salı günü Rum Yüksek Mahkemesi’nde ele alınacak olmasıyla birlikte, AKEL yetkilileri ile işadamının tutukluluk süresinin ise Perşembe günü dolacağına dikkati çekti.

AKEL üyeleri ve sempatizanlarından oluşan yaklaşık 200 kişinin, AKEL’li yetkililerin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla dün sabah saat 07:00’de AKEL yetkilisi Hristos Alekos’un tutuklu bulunduğu  Aradip Polis karakolunun önünde oturma eylemi düzenlediğini belirten gazete AKEL taraftarlarından 50 kişinin aynı saatlerde, diğer AKEL yetkilisi Venizelos Zannetos’un tutuklu bulunduğu Limasol Polis Müdürlüğü önünde benzer bir gösteri gerçekleştirdiğini belirtti.

Habere göre Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas dün Limasol polisi nezaretinde tutuklu bulunan Venizelos Zannetos’u ziyaret etti.

DİĞER TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILDI

Gazete Larnaka Kaza Mahkemesi’nin, Mormenekşe davasında daha önce tutuklanan  EPOET OHO-SEK Sendikası Genel Sekreteri Orestis Vasiliu ile CYTA yetkilisi Yannis Surula ve Tapu Dairesi çalışanı Grigoris Surula’nın, tutukluluk emirlerinin uzatılmasına ilişkin polisin  talebini ret ettiğini yazdı.

AKEL’DEN KARŞI SALDIRI PLANI

Fileleftheros gazetesi “AKEL’den Karşı Saldırı Planı” başlıklı haberinde AKEL’in, özellikle Mormenekşe davasındaki gelişmelerin ardından ekonomi ve Kıbrıs sorunu silahıyla, düz çizgi savunma kurarak karşı saldırıya geçmeye hazırlandığını yazdı.

AKEL’in karşı saldırıya geçmesine yönelik hareketlerin çerçevesinin, dün gerçekleştirilen AKEL Polit Büro toplantısında belirlendiğini yazan gazete bunların,  CYTA konusundaki suçlamalara, koruma kalkanı olarak siyasi entrika görüşünün dahil edilmesi, ekonomi ve iç konularda karşı saldırıya geçilmesi ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorunundaki icraatlarına karşı yoğun eleştiri yapılmasıyla ilgili olduğunu belirtti.

ANDREAS ANDREU GERÇEK TAZMİNATINI İSTİYOR

Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde ise Mustafa Mehmet Mustafa’nın, “Dromolaksia” (Mormenekşe) köyünde bulunan arazisini CYTA yatırımı için istimlak edilmesinden önce  yasal olarak kullanan Andreas Andreu’nun, söz konusu arazi içerisinde bulunan 4 sera, 5 hektar arazi ve bir kulübe için kendisine verilen 31 bin Euro miktarındaki tazminatın gerçek tazminat değeri olmadığını belirttiğini yazdı.

Gazete Andreu’nun, bir seranın değeri 80 bin Euro iken, kendisine verilen tazminatın sadece 31 bin olduğuna dikkati çektiğini ve hakkı olan gerçek tazminatın kendisine verilmesini talep ettiğini belirtti.

HASİKOS AÇIKLAMA

Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, Bakanlığı’nın altı aylık çalışmalarını değerlendirmek amacıyla dün düzenlediği basın toplantısında Mormekşe davasına da değindi.

Haravgi ve diğer gazetelere göre Hasikos, Mormenekşe olayının araştırılması için üç kişilik komite kurulduğunu anımsatarak araştırmaların sona yaklaştığını söyledi.

Konuya ilişkin polis araştırmalarına da değinen Hasikos, Mormenekşe konusunda bugüne kadar 10 kişinin tutuklandığını da ifade etti.

Hasikos, Kıbrıs Türk mallarına ilişkin başka istimlak ve alım-satımlara ilişkin araştırma dosyalarının birçoğunun da Başsavcılığa iletildiğini belirtti.

Alithia gazetesine göre Hasikos açıklamasında ayrıca Kuzey’deki taşınmaz mallarını gerçek değerinden az olan rakamlara satan Kıbrıslı Rum göçmen sayısında ciddi bir artış olması konusuna da değindi ve bu durumun Kıbrıs sorununun çözüm müzakerelerinde ciddi sorunlara neden olduğunu söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.