1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKIL KARIŞTIRAN 10 MADDE!
AKIL KARIŞTIRAN 10 MADDE!

AKIL KARIŞTIRAN 10 MADDE!

Önceki işlemlerde silahlı koruma alınmakta ve nakil rutin olarak polis nezaretinde yapılmaktaydı! Peki neden bu kez...?!

A+A-

 

Kooperatif Yönetimi faturayı Güzelyurt Şube Müdürü Dilek Yusufoğlu’na, yardımcısı Hatice Özün’e ve parayı taşıyan Gültekin Serinkan ile Halil Ceylan’a kesti ama polis farklı noktalara yöneldi

Kooperatif Merkez Bankası’nın, kiralık araba ile Güzelyurt şubesine havale ettiği 3 milyon liranın, silahlı ve maskeli 2 kişi tarafından çalınması olayını araştıran polis, bazı bilgilere ulaştı. Buna göre, soyguncuların kullandığı plakasız aracın, kısa bir süre önce bir galeriden satın alındığı, ancak işlem sırasında ‘takma isim’ kullanıldığı ortaya çıktı.

Takma isimli şahıs ile kendine yardımcı olan diğer kişinin gerçek kimliklerini tespit etmeye çalışan polis, dün ayrıca parayı taşıyan aracın sürücüsü ve Gültekin Serinkan ile beraberindeki görevli Halil Ceylan’ın ifadesini aldı. İfadesi alınan Serinkan ile Ceylan daha sonra serbest bırakıldı. 

Kendisine ulaşılan Gültekin Serinkan “kesinlikle suçsuzum” diyerek, 24 yıllık ekmek teknesi Kooperatif aleyhinde herhangi bir iş yapmadığını söyledi. Serinkan, bu aşamada konuşmak istemediğini, ifadesinin alındığını ve evine gittiğini belirterek “Polisten başka sığınacak kimsem yoktur” dedi.

Serinkan “bu olayda suçlu olduğunuza inanyor musunuz?” sorusuna “kesinlikle inanmıyorum, herhangi bir suçum yoktur” yanıtını verdi.

Şube müdürü beklemede

Para transferinde ihmal olduğunu belirten ve “ihmalde sorumluluğu görülen ilgililer soruşturma neticeleninceye kadar 24.07.2014 tarihi itibariyle görevlerinden uzaklaştırılmışlardır” açıklamasında bulunan  Koperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu ise, dikkatleri Güzelyurt Şube Müdürü Dilek Yusufoğlu’na, yardımcısı Hatice Özün’e, ayrıca 3 milyonu taşıyan  Gültekin Serinkan ile Halil Ceylan’a yöneltti.

Şube Müdürü Dilek Yusufoğlu, soruşturma tamamlanıncaya kadar herhangi bir açıklama yapmayacağını söyledi.

Paralar sigortalı

Kooeperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu, soyguncuların gasp ettiği 3 milyon TL’nin sigortalı olduğunu belirtirken, yaşanan olayın açıklığa kavuşması ve suçluların bulunabilmesi için çalışmaların hassasiyetle devam ettiğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yıllardan beridir Bankamız şubeleri arasındaki para nakilleri belirli güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilmektedir. Belli tutarın üzerindeki tüm nakillerde Polis Genel Müdürlüğü’nden silahlı koruma alınmakta ve nakil rutin olarak polis nezaretinde yapılmaktadır. Ayrıca yine rutin olarak nakil yapılan tüm tutarlar sigortalanmaktadır ve dünkü olayda da çalınan para sigorta kapsamındadır.

Önceki gün yaşanmış olan olayda, belli tutarların üzerindeki nakillerde Bankamızın her zaman uygulamakta olduğu polis nezaretinde sevk yapılmamıştır. Bu ihmal için derhal soruşturma başlatılmış ve ihmalde sorumluluğu görülen ilgililer soruşturma neticeleninceye kadar 24.07.2014 tarihi itibariyle görevlerinden uzaklaştırılmışlardır.”

Ödemelerde sorun yok

Bu arada Güzelyurt Kooperatif Merkez Bankası’nın Güzelyurt şubesinde dün bayram ve hayvancı ödemeleri nedeniyle izdiham yaşandı. İki gün önce şubeye para taşıyan aracın soyulması nedeniyle, o gün işlem yapamayan vatandaşlar, dün banka önünde kuyruk oluşturdu.

Aşırı kalabalık nedeniyle, işlemlerin zaman aldığı, ancak herhangi bir aksama olmadan tüm ödemelerin yapıldığı belirtildi.

Cevaplanması gereken 10 soru

Kooperatif Merkez Bankası Yönetimi’nin “Yıllardan beridir Bankamız şubeleri arasındaki para nakilleri belirli güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilmektedir. Belli tutarın üzerindeki tüm nakillerde Polis Genel Müdürlüğü’nden silahlı koruma alınmakta ve nakil rutin olarak polis nezaretinde yapılmaktadır” şekindeki açıklaması karşısında yanıt arayan sorular şöyle:

   1-Yıllardan beri nakiller güvenlik önlemi alınarak yapıldığına göre, önceki gün bu önlemler niye alınmadı?..

   2-Bankanın 2 görevlisini, üstelik kiralık bir araç ile Güzelyurt’a kim gönderdi?..

   3-Paranın vezneden çekilmesi talimatını kim verdi?..

   4-Para çekme işlemiyle ilgili dekontun altında kimin imzası var?..

   5-Polis bu nakil olayından neden haberdar edilmedi?..

  6- Korumasız bir şekilde taşınan paraları hangi şirket sigortaladı?..Ve bu kadar basit bir yöntemle para taşımacılığı sigorta kurallarına uygun mu?.. 

   7-Yıllardan beri nakillerin güvenli yapıldığına ilişkin yönetim açıklamasının aksine, geçmişte silahsız ve polissiz nakil yapıldığına ilişkin iddialar doğru mu?..

   8- Banka, böylesi olaylarda neden zırhlı araç kullanmıyor?..

   9- Kiralık küçük bir araç ile para taşınması hangi kurallara uyuyor?..

  10-İki kilit adam olan, kiralık aracın şoförü Gültekin Serinkan ile Halil Ceylan’a bu görev talimatını kimler verdi?..

 

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.