1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKILALMAZ DURUM!
AKILALMAZ DURUM!

AKILALMAZ DURUM!

cinayetin böylesi.. Evinde neler bulundu bakın;

A+A-

Mardinli Ahmet Aybak’ı zehirleyerek öldüren zanlı İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

EVİNDE ZEHİR ÇIKTI!

Mardinli Ahmet Aybak’ı zehirleyerek öldüren ve kireçleyerek baş aşağı vaziyette Yeni Boğaziçi bölgesinde Crystal Rocks Otelin yakınlarına 2 metre genişliğinde ve 1.34 cm derinliğindeki bir çukura gömen katil zanlıları İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Taammüden adam öldürme” suçlamasıyla ilgili olarak yoğun güvenlik önlemleri altında dün ikinci kez mahkemeye çıkarılan zanlı Maraşlı ile Tuncay’ın tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.

Zanlı Maraşlı’nın valizinden 11 kişiye ait fotoğraflar çıktı…
Meselenin tahkikat memuru Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 21 Ocak tarihinde alınan bir bilgi üzerine Yeni Boğaziçi bölgesinde Crystal Rocks Otelin 1 km kuzey doğusunda sahilden yaklaşık 60 metre uzaklıkta kumluk alanda 2 metre genişliğinde ve 1.34 cm derinliğindeki bir çukur içerisinde kıyafetli bir erkek cesedinin bulunduğunu söyledi. Dalkıran, yapılan araştırmalarda maktulün Gülseren bölgesinde faaliyet gösteren Cyprus Apart Hotelde kalan ve KKTC’de turist olarak bulunan ancak 4 yıldır KKTC’ye sürekli olarak gidip gelen Mardin doğumlu Ahmet Aybak’a ait olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Meselede zanlı olarak tespit ettikleri zanlı İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın 1 Şubat tarihinde Mağusa’da tespit edilerek tutuklandıklarını belirten Dalkıran, zanlı İbrahim Maraşlı’nın arandığı esnada arabası ile Akyar Kara Giriş Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a çıkış yapmaya çalışırken yakalandığını açıkladı. Zanlı Maraşlı’nın tasarrufunda, Aybak’ın öldürüldüğü gün son telefon görüşmelerini yaptıkları cep telefonunun bulunduğunu belirten Dalkıran, ayrıca zanlı Maraşlı’nın valizinde yapılan aramada ise zanlı Tuncay tarafından maktul Ahmet Aybak’a ve ismi tespit edilen bir başka şahsa yaklaşık 250 bin TL tutarında ödeme yapıldığına dair banka dekontları ve ödeme fişleri ile 11 kişiye ait fotoğrafların bulunduğunu açıkladı. Dalkıran, fotoğraflarla ilgili zanlı Maraşlı’dan izahat istediklerini ancak zanlının herhangi bir cevap vermeyerek sessiz kaldığını söyledi. Dalkıran, zanlı Tuncay’ın ise gönüllü ifade vererek maktul Aybak’ı zanlı Maraşlı ile birlikte zehirleyerek öldürdüklerini itiraf ettiğini anımsattı.

Zanlı Maraşlı’nın evinden cephanelik, çöp tenekesinden de maktule ait yüzük çıktı…
Meselenin tahkikat memuru Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 2 Şubat tarihinde zanlı İbrahim Maraşlı’nın ikamet ettiği evin tespit edildiğini belirterek, zanlı Maraşlı’nın evini polise göstermediğini ve daha sonra avukatı geldiği esnada zanlının eşinin kapıyı açtığını söyledi. Zanlı Maraşlı’nın evinde arama yapıldığını belirten Dalkıran, evde bakımı yapılmış 6 adet kurusıkı tabanca ve 274 adet canlı kurusıkı mermisi, 1 adet kurusıkıdan döndürülmüş kirli 7.65 mm çapında tabanca ve 3 adet 7.65 çapında canlı mermi, 2 adet pompalı tüfek ve 40 adet tek bilyeli fişeği, 2 adet hava tabancası ve mermileri, 2 adet av tüfeği ve fişekleri, silah bakımında kullanılan malzemeler, tabanca ve tüfek kılıfları, cep telefonu görünümlü şok cihazı, 2 adet kelepçe, biber gazları, 2 rambo bıçağı, 10 adet içinde sıvı bulunan cam tüp, üzerinde asit formik yazılı 3’te 2’si dolu şişe, altında deniz kumuna benzeyen toprak bulunan ayakkabı, 1 adet iğnesiz enjektör, adres ve telefon numaralarının bulunduğu elle yazılmış notlar ve zanlı Mustafa İlhan Tuncay’ın kız arkadaşına ait banka mevduat cüzdanı fotokopisinin bulunduğunu açıkladı. Dalkıran, ayrıca zanlı Maraşlı’nın evinin karşısında bulunan ve zanlı Maraşlı ile eşinin kullanımında bulunduğu tespit edilen çöp bidonundaki kırmızı renkli bir çanta içerisinde 3 adet altın bayan yüzüğü, 2 adet altın bileklik, 1 adet üzerinde “Adanalı 01” yazılı gümüş erkek yüzüğü, cep telefonu, manyetik alanı kırılmış sim kart, enjektör iğnesi ve internet modemi bulunduğunu açıkladı. Dalkıran, yapılan soruşturma sonrasında çöp bidonu içerisinden çıkan ve üzerinde “Adanalı 01” yazan gümüş erkek yüzüğünün maktul Ahmet Aybak’a ait olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Zanlı Tuncay’ın evinde zehirler bulundu…
Zanlı Mustafa İlhan Tuncay’ın kalp sorunu yüzünden hastanede tedavi altında olmasından dolayı 4 Şubat tarihinde avukatı ve kardeşi huzurunda zanlının evinde arama yapıldığını belirten Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, yapılan aramada depo olarak kullanılan garajda çeşitli markalarda kullanılmış zehirler ve tarım ilaçları bulunduğunu açıkladı. Dalkıran, ayrıca zanlı Tuncay’ın evinde cep telefonu, elle yazılmış notların bulunduğu ajanda, maktul Ahmet Aybak’a ve bir başkasına ödeme yaptığını gösteren elle yazılmış notlar bulunduğunu açıkladı.

Soruşturma çok yönlü sürüyor…
Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, mesele ile ilgili olarak yürüttükleri soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü belirterek, Telsim ve Turkcell ile yazışmalar yapıldığını ve gelecek olan telefon dökümlerinin inceleneceğini, zanlı İbrahim Maraşlı’nın evinde bulunan silahların ise balistik incelemesinin devam ettiğini ve sonuçların beklendiğini açıkladı. Soruşturmakta oldukları meselenin Fasıl 154 Ceza Yasasının en ağır suçlarından olan ve kamuda infial yaratan “Taammüden adam öldürme” suçu olduğunu anımsatan Dalkıran, zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

8 gün daha tutuklu kalacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın işledikleri ileri sürülen “Taammüden adam öldürme” suçunun en ciddi ve ağır suçlardan olduğunu vurgulayarak her 2 zanlının da tahkikat maksatları bakımından 8’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.