1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKILLARA DURGUNLUK VEREN CİNSTEN
AKILLARA DURGUNLUK VEREN CİNSTEN

AKILLARA DURGUNLUK VEREN CİNSTEN

Lefkoşa bölgesinde meydana gelen olay akıllara durgunluk veren cinsten.. İlk defa denemiş..

A+A-

Lefkoşa Marmara bölgesinde önceki gün 13:30'da meydana gelen hırsızlık girişimi, akıllara durgunluk verici cinsten...

Hırsızlık amacıyla yan komşusu polis emeklisi 83 yaşındaki Cahit Öztürk'ün evine giren, Hüseyin Taşkıran, Öztürk'ün kızı Sinem Yılmaer'in o sırada eve gelmesiyle yakayı ele verdi.

Dün mahkemeye çıkarılan zanlı tahkikat amaçlı 3 gün tutuklu kalacak.

Hüseyin Taşkıran isimli şahıs, emekli polis olan komşusunun evine gündüz vakti hırsızlık için girince kıskıvrak yakalandı. Lefkoşa’da dün mahkemeye çıkarılan zanlı Taşkıran söz alarak, yaptığı işten duyduğu pişmanlığı, “İlk defa denedim.13 yıldır buradayım, şimdiye kadar bir suç işlemedim” sözleriyle anlattı.

Çalamadan yakalandı

Duruşmada hırsızlığa teşebbüs olayının önceki gün saat 13.30 sıralarında Lefkoşa-Marmara bölgesinde meydana geldiğini açıklayan polis, zanlı Taşkıran’ın komşusu Cahit Öztürk’ün evine bir suç işlemek için alüminyum pencereyi açarak içeri girdiğini ancak suçüstü yakalandığını söyledi. Zanlının bir şey çalamadan yakalandığını kaydeden polis, gönüllü ifade veren zanlının suçunu kabul ettiğini ifade etti. Olayın meydana geldiği bölgede birçok hırsızlık olayının meydana geldiğini, zanlının bu olaylarla bağlantısının olup olmadığına dair araştırma yapacaklarını belirten polis, zanlının üç gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

13 yıldır hiç suç işlemedi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, hakkında soruşturma yürütülen zanlının üç gün tutuklu kalmasına karar verirken mahkemede söz alan zanlı ilk kez böyle bir işe kalkıştığını öne sürdü. Zanlı, “İlk defa denedim.13 yıldır buradayım, şimdiye kadar bir suç işlemedim” dedi.

Olay Nasıl Oldu

PAZARA GİDİYORDU

Marmara bölgesi Şehit Üstteğmen Ünal Sokak'ta ikamet eden 83 yaşındaki polis emeklisi Cahit Öztürk, önceki gün öğlen saat 13:00'te Lefkoşa Terminal bölgesinde kurulan Pazar'a alış veriş yapmak amacıyla torunuyla birlikte evden ayrıldı.

Evden çıkarken evinin hemen yanında ikamet eden Hüseyin Taşkıran'a da bir ihtiyacı olup olmadığını soran Öztürk, Hüseyin Taşkıran'ın "Sağol Cahit dayı" demesi üzerine, 5 dakika sonra olacak olanlardan habersiz şekilde evinden ayrıldı.

"GÖZ GÖZE GELİNCE NEYE UĞRADIĞIMI ŞAŞIRDIM"

Öztürk, yaşanacaklardan habersiz güzel havanın tadını çıkarmak için torunuyla birlikte Açık Pazar'a doğru yola çıktı.

Saat 13:30 sıralarında, Cahit Öztürk'ün kızı Sinem Yılmaer, babası ve kızının eve döndüğünü düşünerek, babası Cahit Öztürk'ün ikametgahının arka bahçesinde bulunan mutfak kapısını açarak içeriye girdi.

İçerde bir ses duyarak ürperen Sinem Yılmaer, ilk başta bir şey olmadığını düşünse de bir anda yan komşusu Hüseyin Taşkıran'ın çekmeceleri karıştırdığını görünce neye uğradığını şaşırdı.

ÇIĞLIK ATARAK KAÇTI

Komşuları Hüseyin Taşkıran ile göz göze gelen Cahit Öztürk'ün kızı Sinem Yılmaer, korku içerisinde çığlık atarak evden kendini dışarıya attı.

"HEMEN EŞİMİ ARADIM"

Dışarıya kendini korkuyla atan Yılmaer, Girne Polis Müdürlüğü'nde görev yapan polis eşini arayarak, "evde hırsız var Hemen bir şey yap buraya birilerini gönder" diyerek tekrar eve bakmak için içeriye girdi.

Eve hırsızlık maksadıyla giren Hüseyin Taşkıran'ın eve nasıl girdiğini anlamaya çalışan Sinem

Yılmaer, pencerenin üzerindeki camın kırılmadan sökülüp, duvara dayalı şekilde durduğunu fark etti.

"UTANMADAN ÖN KAPIYA ÇIKTI"

Hüseyin Taşkıran'ın kendisiyle karşılaştıktan sonra büyük bir hızla duvardan atlayarak kaçtığını söyleyen Sinem Yılmaer, kız kardeşinin de oraya gelmesiyle evin ön avlusuna çıktı.

Hemen yan komşusu olan ve daha beş dakika önce evlerini soymak için içeriye giren Hüseyin Taşkıran'ı kapının önünde durduğunu gören Yılmaer, "Sen neredeydin. Biraz önce seni gördüm, evin içinde çekmeceleri karıştırıyordun" dedi.

"BEN, CAHİT DAYIYA ÖYLE BİR ŞEY YAPMAM"

Sinem Yılmaer'in sorduğu soru üzerine Hüseyin Taşkıran'da, "Ben Cahit dayıya öyle bir şey yapmam" dediğini söyleyen Yılmaer, polisin olay yerine gelmesi üzerine, polise yan komşusu Hüseyin Taşkıran'ın evlerine girdiğini söylediğini ifade etti.

SUÇUNU KABUL ETTİ

Polisin olay yerine gelmesiyle birlikte, yaptığı suçu kabul eden Hüseyin Taşkıran tutuklanarak, Lefkoşa Polis Karakolu'na götürüldü.

Taşkıran'ın bugün "ev açma ve sirkat" suçlarından Lefkoşa Kaza Mahkemesl'ne çıkarılması bekleniyor.

"ÇEKMECEDE 10 BİN TL VARDI"

Yaşanılan olayın ardından konuşan Öztürk ailesi, eve hırsızlık amacıyla giren Hüseyin Taşkıran'ın karıştırdığı çekmecenin içerisinde 10 bin TL olduğunu ve eğer zamanında yetişmemiş olasaydı, Taşkıran'ın çoktan parayı alarak kaybolacağını söyledi.

Diyalog/Halkın Sesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.