1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAY!
AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAY!

AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAY!

''157'' numaralı hattın gizemi... üstelik uyuşturucu siparişi dahi aldı ve

A+A-

Sağlık Bakanlığı'na ait "157" hattın, bir şahısın özel hattı olarak yaklaşık 2 yıldır kullanıldığı tespit edildi. Bu hat üzerinden uyuşturucu siparişi de alındığını tespit eden narkotik polisi, konunun üzerine giderek başardı bir operasyonla olayı ortaya çıkardı.

Güvenilir kaynaklar, "bakanlığa ait bu hattın, bu şahıs tarafından, ne kadar zamandır kullanıldığı, kaç kişiden uyuşturucu siparişi aldığı veya kanunsuz başka bir olayla bağlantılı olup olmadığı konusuyla ilgili olarak, Polis Genel Müdürlüğü'ne (PGM) bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri ve PGM'ye bağlı diğer ekipler tarafından geniş bir soruşturma başlatıldığını" bildirdi.

Güvenilir kaynakların verdiği bilgiye göre, yapılan ilk soruşturmalarda, polis hat üzerinden çok sayıda telefon numarasına ulaştı. îleriki günlerde birçok şahsın tutuklanmasının gündemde olduğu belirtildi.

İki yıldır fark edilmedi 

Yaklaşık iki yıldır Sağlık Bakanlığı'na ait bu hattın, fark edilmeden nasıl kullanıldığı merak konusu olurken, polis bu kadar zamandır bu hat üzerinden yapılan kanunsuz olayları da soruşturmaya başladı.

Narkotik polisinin başardı operasyonu ve kurduğu pusu sonrasında, bu şahıs tutuklanarak soruşturma maksatlı olarak mahkemeye çıkarıldı ve hakkında tutukluk emri alındı.

Polis Genel Müdürlüğü 'nün bu soruşturmayı çok gizli ve geniş yürüttüğü öğrenilirken, hattın bu şahsa yönlendirilmesinin Telefon Dairesi veya Sağlık Bakanlığı içerisinden yapıldığı şüphesi üzerinde duruluyor.

Akçaba: Önceki gün haberimiz oldu

Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Akçaba, açıklamada bulundu.

Akçaba olayla ilgili bilginin önceki gün kendilerine ulaştığım ve polise gerekli bilgileri verdiklerini söyledi.

Akçaba, "Sosyal Yardım" da Sağlık Bakanlığı bünyesinde iken Alo 157 hattının kullanıldığım ancak şu anda bakanlık altında böyle bir numaranın kullanılmadığım kaydetti.

Mustafa Akçaba, Telefon Dairesi'nde bu numaranın Sosyal Yardım Bakanlığı'na ait göründüğünü de dile getirdi ve "Polise bildiğimiz kadarını anlattık. Bizim kullanımımızda olan sadece şikayetlerin yapıldığı ALO 184 hattıdır" dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.