1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI “BİZE GÖRE GUTERRES’İN GELMESİ İYİ OLUR”
AKINCI “BİZE GÖRE GUTERRES’İN GELMESİ İYİ OLUR”

AKINCI “BİZE GÖRE GUTERRES’İN GELMESİ İYİ OLUR”

Akıncı “Bize göre Guterres’in gelmesi iyi olur”

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Crans Montana’daki Kıbrıs Konferansı’na yeniden katılmasının iyi olacağını söyledi.

Akıncı, Crans Montana’daki Kıbrıs Konferansı’nın yapıldığı La Regent Kongre Merkezi’nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akıncı, bugün öğleden sonra da çalışmalar yapılacağını ve akşam saatlerinde de yine toplanma olasılığının büyük olduğunu belirterek, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in gelmesinin iyi olacağını; Kıbrıslı Türk siyasi partilerin ortak açıklamasını da doğru bulduğunu söyledi.

Guterres’in gidip gitmeyeceğine bugün ve yarınki durumu gördükten sonra karar vereceğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bize göre gelmesi iyi olur. Türk tarafı olarak tavrımız bu. Umarız buna uygun gelişmeler olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye’nin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in öngördüğü çerçeve içinde kalarak, hiç dışına çıkmadan Kıbrıs’ta bir çözümü sağlamak ve bunu bugünlerde yapmak için elinden geleni yaptığını söyledi.

Akıncı, toplantının nasıl gittiğinin sorulması üzerine, “Size gerçek neyse onu söyledim her zaman. Bugünün gerçeği de şu, Türk tarafı da, Türkiye de, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in öngördüğü çerçevenin içinde kalarak, hiç dışına taşmadan Kıbrıs’ta bir çözümü artık sağlamak ve bunu bugünlerde yapmak için elinden geleni yapıyor” dedi.

Çalışmaların öğleden sonra da devam edeceğini kaydeden Akıncı, akşam saatlerinde de yeniden toplanma olasılığının büyük olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Genel Sekreter’in gelmesinin de iyi olacağını belirterek, siyasi partilerin çağrısının hatırlatılması üzerine, “Doğru bir açıklama” dedi.

BM Genel Sekreteri’nin crans-Montana’ya yeniden gelme ihtimali bulunduğunu kaydeden Akıncı, “Olmayacak diye bir durum yoktur ama bugünü ve yarını da görecek. Bize göre gelmesi iyi olur. Türk tarafı olarak bizim tavrımız bu… Umarız buna uygun gelişmeler olacak” şeklinde devam etti.

Akıncı, gazetecilerin isteği üzerine İngilizce devam ettiği açıklamasında, Kıbrıs Türk tarafının, Türkiye ile birlikte BM Genel Sekreteri’nin belirlediği parametreler içinde kalarak, ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Önümüzdeki birkaç günün verimli olması temennisinde bulunan Akıncı, sabah toplantıya girerken söylediği “Her gün, yeni bir gündür. Bekleyip görelim” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.