1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI: BİZİM ÖN ŞART KABUL EDECEK BİR DURUMUMUZ YOKTUR
AKINCI: BİZİM ÖN ŞART KABUL EDECEK BİR DURUMUMUZ YOKTUR

AKINCI: BİZİM ÖN ŞART KABUL EDECEK BİR DURUMUMUZ YOKTUR

Akıncı: Bizim ön şart kabul edecek bir durumumuz yoktur

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Rum tarafının ön şart ısrarı resmi tutumları olarak bizlere iletildi. Bizim ön şart kabul edecek bir durumumuz yoktur” dedi.

“Sayın Anastasiadis bugün itibarıyla bu tavrını değiştirmeyeceğini net olarak bize iletti. Dün akşam yaptığı bir konuşmada bu tavrını netleştirmişti. Ancak bugün itibarıyla ön şartlarda ısrar edildiğinin Rum tarafının resmi tutumu olduğu bize iletilmiş durumdadır” açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Akıncı “Bizim ön şart kabul edecek bir durumumuz yoktur” dedi.

“Sayın Rum lider ne yazık ki bugüne kadarki bütün mutabakatların dışında öngördüğü tavrını sürdürüyor” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı “İstediği 11 Şubat 2014 mutabakatında yer alan “bütün konular birbiriyle bağlantılı şekilde konuşulur” prensibini tamamen bertaraf etmek ve öncelikle güvenlik- garanti başlığını bitirmek, eğer o olursa ondan sonra kasaya kilitlediğimiz haritaları çıkararak toprağı da bitirmek. Ondan sonra da geri kalan başlıklara da bakarız diyor. Böyle bir müzakere anlayışı mümkün değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, bu sabahki bir kabulünde bir gazetecinin sorusuna verdiği yanıtta, “Bütün konuların birbiriyle ilişkili görüşüleceği mutabakatına sadığız ve bütün konuların görüşmek üzere Cenevreye’ye gitmeye ve sonuç üretinceye kadar Cenevre’de kalıp çalışmaya da hazırız. Ön şartlarla bir müzakere sürecine kesinlikle onayımız yoktur” dedi.

Akıncı, “Sayın Anastasiadis’in ön şartlı müzakere tavrı, başta 12 Ocak’ta tüm taraflarların imzasıyla açıklanan konferans bildirgesine de tüm mutabakatlara da aykırıdır. Bu noktada tabi ki maalesef Sayın Eide’nin çabaları bir sonuç vermedi çünkü Sayın Anastasiadis bu tavrını sürdürüyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.