1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'AKINCI GÖREVE BAŞLADIĞI GÜN BİZİMKİYLE TANIŞTI'
'AKINCI GÖREVE BAŞLADIĞI GÜN BİZİMKİYLE TANIŞTI'

'AKINCI GÖREVE BAŞLADIĞI GÜN BİZİMKİYLE TANIŞTI'

'Akıncı göreve başladığı gün bizimkiyle tanıştı'

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Okmeydanı'da düzenlenen İstanbul Dayanışma Yemeği'nde konuştu.Demirtaş, “Kıbrıs halkını iradesini temsil eden Sayın Akıncı göreve başladığı gün maalesef ki bizimkiyle tanıştı. Böyle bir talihsizliği oldu. Bizim Cumhurbaşkanı da öyle ne yapalım. Kıbrıs halkı ve Sayın Akıncı kusura bakmasınlar bizimki biraz padişah zannediyor. Biz alıştık onun padişah olarak afrayla tafrayla dolaşmasına. Fakat eminim ki bütün dünyada böylesi bir cumhurbaşkanının bizi temsil konusunda ciddi kriz yaratığı bir gerçek" dedi.

"DEVLETİN UÇAĞIYLA BİR PARTİNİN SEÇİM KAMPANYASINI YÜRÜTEMEZSİNİZ. BU SUÇTUR"
"AKP'ye oy istediğiniz mitinglerin parasını kim veriyor?"  diye soran Demirtaş, “Bunu açıklamanız lazım. Devletin bütçesinden bunu harcıyorsanız, ki öyle yapıyorsunuz, bu suçtur.  Bir Başbakan olarak veya bir Cumhurbaşkanı olarak devletin uçağıyla, devletin personeliyle, valiliğin sizin oluşturduğu organizasyonla bir partinin seçim kampanyasını yürütemezsiniz. Bu suçtur.  'Kanunları tanımıyoruz, suç bizi ilgilendirmez ' diyorsanız aynı zamanda haramdır. Bizim halkın paralarıdır. Zannetmeyin ki, bu dünyada kurtulursunuz, öbür dünyada da yırtarsınız. Burada ve öbür tarafta bunların hesabı sizlerden sorulacak. Biz kendi hakkımızı size helal etmiyoruz. HDP'nin hakkı olan hazine yardımını size helal etmiyoruz. Bu kadar haksızlığa rağmen, bu kadar adaletsizliğe rağmen elbetteki bu seçimde, AKP'nin defterini düreceğiz. Büyük bir panik yaşıyorlar. 'Bu kadar gücümüz var, bu kadar para harcıyoruz, bu kadar devlet imkanıyla seçim kampanyası yürütüyoruz. Ama HDP'yi durduramıyoruz' diyorlar. Her türlü provakasyona, her türlü ucuz senaryoya rağmen HDP'yi durduramıyorlar"  şeklinde konuştu.

BİZ SAVAŞA GİRMİYORUZ, SEÇİME GİRİYORUZ""
Başbakanın kullandığı üslubu eleştiren Demirtaş, “Başbakanın kullandığı dile, üsluba bir bakın Allah aşkına. Hakaretten başka hiçbir şey yok. Bir projemizi, bir düşüncemizi eleştirseler saygı duyacağız. Milyonlarca insan televizyondan izlerken bir ülkenin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı, bir partinin yöneticilerine, genel başkanına hakaret edebilir mi? Bu ülkenin tek bir evladının burnu bile kanamadan, acısını yaşanadan seçim kampanyasını tamamlamak boynumuzun borcudur. Hangi partiye oy verirse versin. İnsanlarımızın canı, sandıktan da, milletvekili koltuğundan daha kıymetlidir. Biz savaşa girmiyoruz, seçime giriyoruz" dedi.

"VALLAHİ SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ"
Demirtaş, "Bu adaletsizliğe rağmen sizi yeneceğiz diyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Vallahi seni başkan yaptırmayacağız. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı bir partiye oy istiyor. Partinin ismini söylemediğinden YSK'nın müdahale edemeyeceğini söylüyor.  Ben söyleyeyim: Sayın Cumhurbaşkanı HDP'ye oy istiyor. YSK'nın kendisini eleştirebileceğinden veya suçlayacağından söyleyemiyor.  Lütfen kendisi bizim için 400 milletvekili istemeye devam etisin. Meydanlarda alanlarda biz de 400 milletvekili istemeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı parti ismi vermiyor, Türkiye'yi düzlüğe çıkaracak partiden bahsediyor. O herhalde HDP'den başkası olamaz" diye konuştu.

"BİR KİŞİYİ BAŞKAN YAPACAK DİYE 550 MİLLETVEKİLİ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR"
Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kişiyi başkan yapacak diye 550 milletvekili harıl harıl çalışıyor. Başbakan da meydanlarda,'Oy verin onu başkan yapacağız' diyor. Sen ne olacaksın? Belli değil. Sen niye oy istiyorsun? Belli değil. Sen çık aradan bizi karşı karşıya bırak. Senin bu kampanyayı yürütmene gerek yok. 'Bana oy verin başkası ülkeyi yönetecek. Böylesine deli saçması bir düşünceyi halka dayatıyorlar. 'Oy verin şirketin müdürü yapacağız' diyorlar. Bütün ülke yurttaşlarını bu ülkenin asli sahibi olarak değil, birer işçisi olarak görüyor. Kendisi şirketin patronu geri kalan hepimiz, şirketin çalışanıyız. Dolayısıyla patron ne derse onu yapacağız. Patron ne kadar maaş verse ona razı olacağız. İsterse bizi yurt dışına bile sürebilir. Zaten patrona hakaret ederseniz içeri atılırsınız. Elbette diktatör olacağız, bize oy verin demezler. İsmi başkanlık olan bir sistem adı altında, tek adam yönetimi için meydanlarda oy istiyorlar. Vergilerimizle parasını verdiğimiz kişiler, maaşı halkın cebinden ödenen kişiler, akşam televizyona çıkıp hakaret edip parmak sallayabiliyor. Senin patron burada, halktır senin patronun. Patron sizseniz ve bir çalışanınız parmak sallayıp hakaret edebiliyorsa, onu işten atmalısınız. 7 Haziran seçimi işte bunun fırsatıdır"

"HDP DİNE KARŞI DEĞİL, SENİN DİNİ SOPA OLARAK KULLNAMANA KARŞI"
Zorunlu din dersi ile ilgili kendilerine yöneltilen eleştirilere değinen Demirtaş, “'Zorunlu din dersini kaldıracağız' dediğimizde, 'Din dersi yasaklanacak' demedik. Bir mezhebin, ya da bir inancın, diğer bütün inançlara zorunlu olarak anlatılmasına karşıyız' dedik. İsteyen istediği dinde, inançta, mezhepte okulda eğitim alabilir. Ben bir müslüman olarak bunu söylüyorum. Biz bu ülkede müslüman olmayan ailelerin çocuklarına okulda zorla İslamiyet dersi verirsek, bu haksızlık olur. Herkes empati yapsın. Bizim gibi inanmayanlar var. Ve onlar da vergi veriyor. Bu ülkede bizim çocuklara  okullarda zorla Hiristiyanlık, Musevilik dersi verilseydi ne hissederdiniz? Özellikle kendine müslüman diyenlerin buna karşı çıkması lazım. Devlet zorla insanlara, 'Şu dini yaşayacaksın, ya da öğreneceksin' diyemez. Dinin kendisi bunu söylemiyor.  Ama devlet 'Hayır ben zorla öğreteceğim' diyor. Biz buna karşıyız. HDP dine karşı değil, senin dini sopa olarak kullanmasına karşı. HDP dini elinde rehine olarak kullanmana karşı" ifadelerini kullandı.

"BİR TRİLYONLUK ARABAYA NİYE BİNİYORSUN KARDEŞİM. AÇIKLA BAKALIM"
Demirtaş,  “Akademisyenler diyanetin 150 tane hutbesini incelemiş. Bu hutbelerde, devlet sevgisi, Allah sevgisinden daha fazla kullanılmış. Yani Diyanet İşleri Başkanlığı, Allah'ın emirlerini anlatmaktan çok devlet emirlerini anlatmış. İşçi grev yapmış, diyanet fetva yayınlamış. Polisler gaz cop kullanmış. Diyanetin fetvası var. 'Biber gazı caizdir' demiş. İki yıldır hırsızlıkla ilgili memleket kaynıyor. Diyanetin tek bir açıklaması yok. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın namaz kıldığı camide bir tane hırsızlıkla ilgili hutbe okutun. Gözlerine bakarak 'İslamiyette hırsızlık nedir, cezası nedir?' diye okutun. Sayın Diyanet İşleri Başkanı, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın Cuma günü namaz kıldığı camiye gidin ve o hutbeyi siz verin.  Hırsızlığın ne olduğunu bir anlatın bakalım. Ama camilerde, minarelerde baz istasyonları caizdir diye fetvaları var. Aynı Diyanet işleri Başkanının bir yazısı var. Utanç vesikasıdır. 'Meşru bir hükümete karşı isyan etmiş ve çatışmada öldürülmüş birinin cenaze namazı kılınmaz' diyor.  'Gezi'de şurada burada meşru hükümete isyan etmişsen cenaze namazın kılınmaz' diyor.  Bunun ne dinde, ne Kur'an'da, ne kitapta yeri vardır. Ama bizim Diyanet İşleri Başkanı fetva buyurmuş. Allah'a karşı gelsen yine cenaze namazın kılınır. Onun yeri var. Allah affedicidir. Ama bunlar affetmiyor. Bunların dini imanı devlettir, paradır. Senin cebinde halk otobüsüne binecek paran yok. Beyefendi bir trilyonluk Mercedesle, din adamlığı afrası tafrası yapıp bize diyaneti siyasete karıştırmayın diyecek. Neye karıştırmıyor muşuz?  Bir trilyonluk arabaya niye biniyorsun kardeşim. Açıkla bakalım. Sen din adamısın bütün topluma örnek olman lazım. Toplumun yarısından fazlası yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Türkiye'nin bir numaralı dina adamısın arka koltuğa bir de eğlence paketi eklemişsin. Bu mudur diyanet?" dedi. AKP'lilerin kendilerine 'Bizimkinin freni patlamış ancak siz durdurursunuz' dediğini iddia eden Demirtaş, “Siz de oy verin durduralım patronu"  diyerek sözlerini tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.