1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI: “KIBRISLI TÜRKLERİN İRADESİ ESAS OLACAKTIR”
AKINCI: “KIBRISLI TÜRKLERİN İRADESİ ESAS OLACAKTIR”

AKINCI: “KIBRISLI TÜRKLERİN İRADESİ ESAS OLACAKTIR”

AKINCI: “KIBRISLI TÜRKLERİN İRADESİ ESAS OLACAKTIR”

A+A-

AKINCI: “KIBRISLI TÜRKLERİN İRADESİ ESAS OLACAKTIR”

 Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, geçen zamanın çözümü daha da zorlaştırdığını ileri sürerek, göreve gelmesi halinde federal çözüm için büyük çaba harcayacağını söyledi. Akıncı, “Kıbrıslı Türklerin iradesi esas olacaktır” dedi.

Akıncı, Kıbrıslılar Bilim, Eğitim, Sağlık ve Dayanışma Derneği’nin (KIBES) daveti üzerine gittiği İstanbul’da “Dört Boyutlu Siyaset”ini anlattı. İnnpera Otel’de dün akşam saat 19.00’da yapılan toplantıyı izleyenler arasında Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, KKTC İstanbul Konsolosu Fahri Yönlüer ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgün Enver de yer aldı.

Mustafa Akıncı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantının başında KIBES adına konuşma yapan Dr. Kıvanç Diren ve Çağrı Coşar, örgütün Kıbrıs’ta barış için yapmakta olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi ve Akıncı’ya daveti kabul ederek katıldığı için teşekkür etti.

AKINCI

Mustafa Akıncı, “Geçen zaman çözümü daha da zorlaştırıyor” diyerek başladığı konuşmasında, göreve gelmesi halinde federal çözüm için büyük çaba harcayacağını söyledi.

Kıbrıslı Türklerin iradesinin esas olacağını ve masaya yansıyacağını belirten Akıncı, Türkiye ile ilişkilerde de yeni bir anlayışın gerekli olduğunu ve bunun karşılıklı saygıya dayanması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk toplumunun kendi kurumlarını sahiplenmesi ve iyi idare etmesinin zorunlu olduğunu kaydederek, KTHY ve LTB gibi kötü örneklerin yeniden yaşanmaması için de ders çıkarılmasının gerekli olduğunu belirtti. Akıncı “Cumhurbaşkanı, Kıbrıs sorunu yanında iç bünyemizi ilgilendiren konularda da duyarlılık göstermelidir” dedi.

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde parti farkı gözetmeksizin toplumdaki değerlerden yararlanılmasının yolunu açacağını ifade eden Akıncı, mevcut durumun ise böyle olmadığını belirtti.

Akıncı, konuşmasını tamamladıktan sonra katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı. İstanbul’da yaşayan Kıbrıslıların Akkuyu Nükleer Santrali’ne ilişkin kaygılarını dile getirmeleri üzerine, Akıncı,şunları söyledi:

“Bir kaza durumunda Kıbrıs’ı felakete sürükleyecek nükleer enerji yerine güneş ve rüzgâr enerjisine yönelmek gerekir. Daha gelişmiş ülkeler bile nükleer santrallerden vazgeçerken deprem bölgesinde bulunan Türkiye’nin buna yönelmesi çok risklidir ve Kıbrıs da tehdit altındadır. Bu konuda şu anda Kıbrıs’ta görevde olanların da hassasiyet göstermeleri gerekir”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.