1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKLIMIZ KARIŞTI
AKLIMIZ KARIŞTI

AKLIMIZ KARIŞTI

Sanayi Odası Başkanı Çıralı, kuzeyde kilosu 15 TL olan hellimin güneyde 35 liraya satılmasını “bizde hem daha ucuz, hem daha kaliteli” sözleriyle değerlendirdi

A+A-

 Kıbrıs’ın her iki kesiminde ‘milli süt ürünü’ olan hellimin tescili konusundaki tartışmalar devam ederken, bu kez ‘fiyat’ ve ‘kalite’ konusu gündeme geldi.

 “Hellim kuzeyde 15, güneyde 35 TL. Sizce bu fiyat farkı nereden kaynaklanıyor?” sorusunu yanıtlayan Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı “kuzeyde hellim hem daha ucuz, gem de güneyden daha kaliteli” yanıtını verdi.
 
Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları’nın “hellim için gerekli olan koyun sütü kullanılmıyor ve bazı üreticiler süt tozu kullanıyor” şeklindeki iddiasını değerlendiren Ali Çıralı “Bizde üretim kalitesi hem devlet, hem de belediyeler tarafından denetleniyor. Herhangi bir sorunumuz yok” dedi.
 
Çıralı, Rum tarafının hellim üretiminde inek sütünün yanı sıra ‘Alpino’ adı verilen keçi sütü kullanıldığını söyledi.
 
Kuzeydeki üretimi AB denetlemeli
Ali Çıralı, Rum Yönetimi’nin, kuzeydeki hellim üretimini denetleme girişimlerini değerlendirirken ise şunları söyledi:
 
“Hellim konusunda bizi Rumların denetleyeceği bir mekanizmanın kurulmasına karşıyız. Bu mekanizmanın merkezi Brüksel olmalı ve bizi AB denetlemelidir.”
 
Rum tarafının bu konuda tepki göstermesini değerlendiren Çıralı, Kıbrıs Türk tarafının AB nezdinde girişimlerde bulunduğunu anımsattı.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.