1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘AKSA’YA MI VERİLDİ?’
‘AKSA’YA MI VERİLDİ?’

‘AKSA’YA MI VERİLDİ?’

Önemli açıklamalarda bulunan Harmancı, güvenilr bir kaynaktan bilgi aldıklarını söyleyerek;

A+A-

TDP Genel Sekreteri Harmancı, deniz altından kablolu elektrik konusunda ön protokol imzalandığını iddia ederek hükümete sordu;

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, kablolu elektrik konusunda önemli açıklamalar yaptı. Bir süreden bu yana konuşulan ve hükümetin de sıcak baktığını söylediği projeyle ilgili hafta sonunda bir ön protokol imzalandığını savunan Harmancı, detayları Ada TV’de Gözde Bekir’in sunduğu Gün İlerlerken programında anlattı. Söz konusu proje için başbakanlık müsteşarının görev aldığını ifade eden Harmancı; “Biz güvenilir bir kaynaktan duyum aldık. Başbakanlık müsteşarının konuyla ilgili ön protokol imzaladığını öğrendik. Bunun kamuoyuna duyurulması gerekiyor” dedi. AKSA ile zaten alım garantili bir sözleşme yapılmış olduğunu hatırlatan Harmancı, projenin AKSA’ya verilmesi halinde bu firmaya daha da ayrıcalıklı bir durum yaratılacağını ifade etti. Harmancı, projenin verilmek istendiği firmanın AKSA olduğunu da savundu.

‘KAMUOYU OLUŞTURMA ÇABALARI VAR’

Soru işaretlerinin giderilmesi için hükümeti açıklama yapmaya davet eden Harmancı sözlerini şöyle tamamladı: “Bu şirkete sağlanan avantajın kablo ile elektrik getirilmesinde bu şirketin faydası yönünde. Bunun kamuoyunda iyi tartışılması gerekiyor. Herkes Malta örneği veriyor. Kamuoyu oluşturma çabaları var. Bu yapılırken biz geri elektrik sağlayabilecek miyiz? Yeşil enerji kaynaklarının ne zaman devreye gireceğiyle ilgili önümüze konulan hiçbir vizyon yok. Ekolojik olarak bize sunulan tek şey kablolunun olacağı yönünde. Alım garantisinden söz ediyoruz. Biz buna ihtiyatlı yaklaşıyoruz.

‘ALTIN REZERVLERİNE İLİŞKİN MADDE’

Bu konu gizli kapılar ardında konuşulacak bir şey değil. Protokolde altın rezervlerine ilişkin bir madde imzalandığı bilgisi var. Kamuoyuna açıklama yapmak zorundalar. Ekonomik faydanın yanında üretim faydaları da tartışılmalı. Kıb-Tek özerkleşse bile tüm edimleri ortadan mı kalkacak ne planlanıyor? Bunların ciddi bir şekilde tartışılması gerekiyor. Siyaset de kaosa doğru sürükleneceğe benziyor.

‘İŞBİRLİĞİ TEKLİFİNİ BİLİYORUZ’

Doğru zeminde tartışmıyoruz hiçbir şeyi. Herkes her yerde her gün bir şey konuşuyor. Siyaseti okumak bu kadar mı zor onu anlayamıyorum ben. Bu organizasyonlar kim tarafından planlanıyor biliyoruz.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.