1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKÜN MİLLİ MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI...
AKÜN  MİLLİ MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI...

AKÜN MİLLİ MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI...

1963 OLAYLARI MİLLİ MÜCADELEYİ TETİKLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLERDEN BİRİ”

A+A-

REKTÖR ŞEN: “1963 OLAYLARI MİLLİ MÜCADELEYİ TETİKLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLERDEN BİRİ”

Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ali Şen,  21 Aralık 1963 olaylarının Kıbrıs Türk milli mücadele dönemini tetikleyen en önemli faktörlerden biri olduğunu belirtti.

“Kanlı Noel” olarak da bilinen 1963 olaylarının Kıbrıs Türklerine karşı yapılan Rum soykırım sürecinin de başlangıcı olduğunu ifade eden Şen, bu acı ama gerçek katliamlar neticesinde 11 yıl gettolarda yaşam mücadelesi vermek zorunda kalan  Kıbrıs Türkünün adadaki benliğini, kimliğini, egemenliğini muhafaza etmek, can, mal ve namusunu savunmak maksadı ile kahraman bir direniş  sergilediğini ve bunun bedelini sayısız şehitler vererek ödediğini bildirdi.

21 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Şen “Tarihi unutturmadan, geleceğe emin ve çağdaş adımlarla ilerlemek asli vazifemizdir. Nitekim, yaşanan tarihi acıların bir kez daha yenilenmemesi, özgürlüğün baki kalması en büyük temennimizdir” ifadelerini kullandı.

Şen, bugün egemen ve bağımsız olarak üzerinde yaşanılan topraklarda bulunulmasını sağlayan şehitleri büyük bir sevgi ve saygı ile andığını belirterek, gazilere ise şükran sunduğunu belirtti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.