1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALAGADİ PLAJINDA BÜYÜK ŞOK
ALAGADİ PLAJINDA BÜYÜK ŞOK

ALAGADİ PLAJINDA BÜYÜK ŞOK

Tatil için bir haftalığına eşiyle birlikte İngiltere’den Kuzey Kıbrıs’a gelen Tony Crooeki (77) denize girmek için gittikleri Alagadi Plajında hayatını kaybetti.

A+A-

Önce Girne Akçiçek Hastanesine kaldırılan Tony Crooeki’nin cesedi daha sonra morg arabasıyla otopsi yapılmak üzere Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine gönderildi. Tony ve Silvia çiftinin bir hafta önce KKTC’ye turist olarak geldiği öğrenildi.

CANKURTARAN ŞART
Yaşanan bu olay bir kez daha plajlarda cankurtaran bulundurma zorunluluğunu bir kez daha gündeme getirdi. Görgü tanıkları “eğer plajda eğitim almış ve ilk yardımı bilen bir cankurtaran olsaydı belki faydası olurdu” derken, 5 yıldızlı otellerin cankurtaran ekibi ile doktor ve hemşire bulundurulması zorunluluğunun getirilmesini talep ettiler.

TEDBİR ALINACAK
Öte yandan, yaz mevsiminin gelmesi ve plajların faaliyetegirmesiyle birlikte alınacak önlemlerle ilgili olarak Girne Kaymakamlığında8 Mayıs Çarşamba günü bir toplantı yapılacağı öğrenildi. Girne bölgesinde kıyısı olan belediyeler, Çevre Koruma Dairesi yetkilileri, sahil güvenlik, polis ve sivil savunma görevlilerinin katılacağı bir güvenlik toplantısının yapılacağı ve toplantı sonrasında alınacak tedbirlerin süratle işleme konulacağı bilgisine ulaşıldı. Kaymakamlık ayrıca otellerin denizde güvenlik şeritleri oluşturmasının şart olduğuna, jet-skilere karşı önlem almasına ve plaj ve havuzlarında cankurtaran kuleleri bulundurmalarına dikkat çekti.

Kaynak:Star Kıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.