1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALDIĞIMIZ YİYECEKLER NE KADAR GÜVENİLİR?
ALDIĞIMIZ YİYECEKLER NE KADAR GÜVENİLİR?

ALDIĞIMIZ YİYECEKLER NE KADAR GÜVENİLİR?

LTB görev başında

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkentteki gıda üreten ve satan iş yerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, insan sağlığı açısından temel teşkil eden et ve süt ürünlerine yönelik de etkin denetimlerine devam eden Halk Sağlığı Şubesi ekipleri, belli bir program içerisinde Hamitköy ve Haspolat da dahil Lefkoşa Türk Belediyesi sınırları içerisindeki tüm imalathane ve satış yerlerini denetliyor.

Halk Sağlığı Şubesi’ne bağlı gıda mühendislerinin de içinde olduğu 4 ekip süt ürünlerinin üretildiği imalathanelerle satışının yapıldığı marketler ile et ürünlerinin satıldığı market ve kasapları belli aralıklarla rutin olarak denetliyorlar.

Açıklamada, yapılan denetimlerde rastgele alınan numunelerin Veteriner Dairesi Merkez Teşhis ve  Araştırma Laboratuarı ile Devlet Laboratuarı’nda tahlil edildikten sonra uygunsuz ürünleri üreten imalathanelere ve satışını yapan işletmelere yazılı ihbar, ürün toplatma veya işyerini faaliyetten men etme gibi cezalar uygulandığı da bildirildi.

Ayrıca market ve satış yerlerinde yapılan denetimlerde ürün son kullanım tarihi geçmiş, uygun saklama koşullarında satışı yapılmayan ve hijyen olmayan şartlarda satışı yapılan ürünlerin de imha edildiği kaydedildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.