1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALDIKLARI KREDİYİ ÖDEYEMİYORLAR
ALDIKLARI KREDİYİ ÖDEYEMİYORLAR

ALDIKLARI KREDİYİ ÖDEYEMİYORLAR

bazı ifşalarda bulunduğu belirtildi.

A+A-

Rum Sayıştay Hristalla Yorgacis’in, katıldığı Rum Meclisi Denetleme Komitesi toplantısında, bazı ifşalarda bulunduğu belirtildi.

Simerini gazetesi ve diğer gazetelere göre, Sayıştay Hristalla Yorgacis, Güney Kıbrıs’taki 15 belediyenin, devletin kefil olarak girmesiyle, “KA Finanz AG” isimli bir Avusturya bankasından, Aralık ayında ödemesi gereken  ancak ödenmeyen 100 milyon Euro değerinde kredi borcu aldığını ifade etti. 

Belediyelerin içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle bu kredinin ödenemediğine dikkati çeken  Yorgacis, bu nedenden dolayı, devletin bu krediyi ödemesi gerektiğini belirtti.

Avusturya bankasının, kredinin söz konusu belediyelere verilebilmesi için, denetlenmiş hesapları önkoşul olarak ortaya koymasına karşın, Belediyeler tarafından alınan bu kredi konusunda, Sayıştaylığın haberdar edilmediğini ifade eden Yorgacis, belediyelerin, ekonomik durumlarının vaktinde kontrol edilememesi zafiyeti nedeniyle, bu krediyi ödemeye çağrılan Hükümet’in, şu anda çok zor bir konumda olduğuna da dikkati çekti.

YORGACİS İLAÇ FİYATLARINA DA DEĞİNDİ VE TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ 

Rum Sayıştay Hristalla Yorgacis, toplantı sırasında ayrıca, ilaç fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini bir kez daha yineledi.

Yorgacis, Güney Kıbrıs’ın, pahalı ilaç konusunda, Avrupa’daki ülkeler arasında, 7’nci sırada bulunmasının mantıksız olduğunu da söyledi.

Alithia gazetesine göre Yorgacis, toplantı sırasında yaptığı açıklamada, Yunanistan ile Güney Kıbrıs’taki ilaç fiyatlarını karşılaştırırken Güney Kıbrıs’taki ilaç fiyatlarının iki katı olduğuna dikkati çekti.

İlaç fiyatlarının düşürülmesinin kendisinin yaşam amacı olduğunu belirten Yorgacis, bu konuyu sürekli olarak gündeme getirdiği için de tehdit edildiğini söyledi.

Yorgacis, bu tehditlere aldırış etmediğini de belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.