1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Alkol tüketimi felç riskini artırıyor!
Alkol tüketimi felç riskini artırıyor!

Alkol tüketimi felç riskini artırıyor!

Alkol tüketimi felç riskini artırıyor!

A+A-

Çin'de yürütülen bir araştırma az ya da orta miktarda alkol tüketiminin bile yüksek tansiyonu ve felç riskini artırdığını ortaya koydu.

inli ve İngiliz bilim adamlarının yürüttüğü çalışmada 10 yıl boyunca  500 bin Çinlinin yaptıkları egzersiz ve tükettikleri alkol miktarı gibi sağlık  verileri incelendi.

Çalışma sonucunda günde bir ya da iki kadeh alkol tüketiminin felç  riskini yüzde 10-15, günde dört kadeh alkollü içki tüketmenin felç riskini yüzde  35 artırdığı tespit edildi.

Oxford Üniversitesinden Prof. Richard Peto, şarap ya da biranın bazı  koruyucu etkileri olduğu iddialarının artık bilimsel olarak geçersiz olduğunu  ifade etti.

Cambridge Üniversitesinden Dr. Stephen Burgess, uzun süreli ve yüksek  miktarda alkollü içki tüketiminin sağlığa zararlı olduğunun zaten bilindiğini  söyledi. Araştırmaya göre, az alkol tüketiminin kalp için faydalı olmadığını  belirten Burgess, aksine az miktarda alkollü içki tüketiminin felç geçirme  riskini artırdığını söyledi.

Uzmanlar alkol tüketiminin sınırlandırılması gerekliliğine işaret  etti.

Çalışmanın bulguları "The Lancet" dergisinde yayımlandı.

Geçen yıl yayımlanan Hastalıkların Küresel Yükü araştırmasında alkolün  sağlığa zarar vermeden tüketilmesini sağlayacak güvenli bir ölçünün olmadığı  tespit edilmişti. 195 ülkede alkol kullanımı ile hastalıklar arasındaki ilişkinin  ele alındığı araştırmada, az miktarda düzenli alkol tüketenlerin kanser, organ  yetmezliği ve alkole bağlı diğer hastalıklara yakalanma riskinin hiç  tüketmeyenlere kıyasla arttığı yönünde bulgulara ulaşılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.