1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE EL KONULDU
ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE EL KONULDU

ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE EL KONULDU

Zanlı Noman Ahmad Malik, kaza mahallinden lastiği patlak halde kaçmış ve polis ekibinin takibi sonucunda yakalanmıştı..

A+A-

Emine UYSAL

Gönyeli’de, önceki gün saat 01.10’da, 384 promil alkol tesiri altında araç kullanan ve motosikletle paket servisi yapan 18 yaşındaki Efkan Türkmen’e çarptıktan sonra durmadan kaçtığı ileri sürülen Noman Ahmad Malik, teminatla serbest bırakılırken, davası sonuçlanıncaya kadar ehliyetine el konuldu.

“Tehlikeli araç kullanma”, “Dikkatsiz araç kullanma” ve “Alkollü araç kullanma” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı Noman Ahmad Malik, dün, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görev yapan polis çavuşu İsmail Durak’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Durak, zanlının 15 Mayıs’ta, saat 01.10’da Gönyeli’de, Atatürk Caddesi üzerinde, 384 promil alkol tesiri altında, yönetimindeki JA 686 plakalı salon araçla doğu istikametine doğru giderken, diğer araçlara öncelik hakkı vermeden, dikkatsizce, sağa, Bekir Şevki Naci Sokağa dönüşe geçtiği esnada, karşı istikametten gelmekte olan Lefkoşa’da sakin Efkan Türkmen yönetimindeki NM 733 plakalı 110 cc motosikletin önünü tıkadığını ve çarpıştıklarını anımsattı.

İsmail Durak, kaza sonucu, Efkan Türkmen’in sol ayak bileğinde parçalı kırık, sol el işaret ve serçe parmağında ise kırık oluştuğunu söyledi.

Durak, zanlı Noman Ahmad Malik’in kaza mahallinden kaçtığını ve lastiği patlak halde polis ekibini görüp, tali yola girdiğini ve lastik izleri takip edilerek, bir apartmanın park yerinde yakalandığını anımsattı.

Gönüllü ifade verip, suçunu kabul eden zanlının Pakistan ve KKTC vatandaşı olduğunu belirten Durak, zanlı Malik’in mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının, yargılanıncaya kadar, yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, KKTC vatandaşı bir kefilin zanlı lehine 20 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve zanlının haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmasına emir verdi.

Zanlının alkol oranının ciddi oranda fahiş olduğuna dikkat çeken Reynar, dava sonuçlanıncaya değin, zanlının ehliyetine el konulmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.