1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALLAHA EMANET
ALLAHA EMANET

ALLAHA EMANET

Lefkoşa Surlariçi’nde içerisinde bir ailenin yaşadığı !

A+A-

Lefkoşa Surlariçi’nde içerisinde bir ailenin yaşadığı evin duvarı çöktü.

Lefkoşa Surlariçi bölgesi Alpaslan Sokak’ta geçtiğimiz Pazar günü özel şahsa ait iki katlı evin yarısı göçmüştü. Yıkılan evden geriye kalan duvar ise yola baktığı için tehlike oluşturuyordu. Star Kıbrıs, yıkılan ev ile ilgili yayımladığı haberinde, bölgedeki birçok evin de yıkılma tehlikesi taşıdığını sayfalarına taşımıştı. Haber üzerine Lefkoşa Belediyesi elini çabuk tuttu ve önceki gün evden geriye kalan kısımları da yıktı. Belediyenin yıkım çalışmaları esnasında hemen yan tarafta olan ve içirişinde bir ailenin yaşadığı evin duvarı çöktü.

allaha.jpg

DUVARI YIKILDI, DIŞARDAN İÇERİSİ GÖRÜNÜYOR

Eşi ve bir çocuğu ile duvarı yıkılan iki katlı kerpiç evde yaşayan Fatma Şaş, yaşadıkları evin Vakıflar İdaresi’ne ait olduğunu söyledi. Çaresizlikten dolayı korktukları halde bu evde yaşamaya devam ettiklerini anlatan Fatma Şaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Vakıflar İdaresi’ne ait bu eve 8 yıl önce taşındık. Kirası uygun olduğu için burada kalmaya mecburuz. Ev kerpiçten yapıldığı için yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya.Geçtiğimiz Pazar günü hemen yanımızdaki terk edilmiş evin yarısı göçtü.

Belediye ekipleri önceki gün yıkılan evden geriye kalan kısımları iş makineleri ile kaldırdı.Bu çalışmalar esnasında benim evimin duvarı da yıkıldı.Yatak odamın duvarı yıkılınca eşim, çocuğum ile birlikte mutfaktaki kanepelerde yatmak zorunda kaldık.”

KORKARAK YAŞIYORUZ

Kuzey Kıbrıs’a 20 yıl önce geldiklerini ifade eden Şaş, “Yıllardır bu ülkede yaşıyoruz. Oğlum burada doğdu ve şu an 18 yaşında. Buraya alıştık, geri gitmekte istemiyoruz. Ben çalışmıyorum, oğlum daha küçük, sadece eşim çalışıyor. Bu nedenle daha iyi bir ev kiralamamız imkânsız. Yürürken bile sallandığını hissettiğimiz bu evde korkarak yaşamaya devam ediyoruz”şeklinde konuştu.

CANIMIZ ALLAHA EMANET

Yatak odasını ikiye bölüp, yan taraftaki odayı da çocuklarına verdiklerini söyleyen Şaş, “Allaha emanet yaşıyoruz. Biz uyurken bu ev üstümüze çökebilir.O zaman kurtuluşumuz olmaz. Çaresizlikten dolayı,başka bir ev kiralayamıyoruz. Yetkililer bize yardım etsin, en azından bu evi onarsınlar. Evin yerleri bile çatlamış durumda.Kendim için değil en çok evladım için korkuyorum”dedi. Vakıflar Dairesi’nin evin yıkılan duvarını onaracağını ifade eden Şaş, sadece duvar değil, evin tüm kısımlarının tamirat istediğini sözlerine ekledi.

SADECE ONUN EVİ DEĞİL

Öte yandan Lefkoşa Surlariçi bölgesinde bulunan birçok ev yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Önünden her gün onlarca insanın geçtiği harabeye dönmüş bazı eski binalar can güvenliği açısından tehlike saçıyor. Her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan bu yapılar insan hayatını da tehdit ediyor. Duvarları çatlamış iki katlı kerpiç evler, geliş gidişlerde kullanılan yolun kenarında olduğu için risk taşıyor.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.