1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''ALTIN PATİLER''
''ALTIN PATİLER''

''ALTIN PATİLER''

Hayvanseverler, Lefkoşa’daki barınağı temizledi, sevimli dostlara mama yardımında bulundu

A+A-

Altın Patiler isimli grup, Hayvanları Koruma Derneği’nin Lefkoşa’daki barınağında kalan köpekler için seferber oldu.

Grup üyeleri ve gönüllüler,  barınağı temizleyerek, köpeklere mama bağışı yaptı.

Barınağın temizlenmesi için Dağlı Ltd. İşletmesi de 5 elemanını göndererek örnek bir sosyal sorumluluk davranışı sergiledi.

Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven, bu etkinliğin Altın Patiler isimli grubun vasıtası ile olduğunu ifade ederek, barınağın,duyarlı hayvanseverlerin bağışları ile ayakta durduğunu söyledi.

Tomris Güven, “Hayvan Refah Yasasına göre,barınaktaki ve sokaktaki köpeklerin sorumluluğu belediyeye aittir. Maalesef bizim belediyemiz, buradaki hayvanlara sahip çıkmıyor. Belediye, barınağa haftada 1-2 kez su gönderiyor. Buraya günde 1-2 ton su gelmesi lazım, en büyük sıkıntımız yetkili mercilerin barınağa duyarsız kalmasıdır’’ ifadesini kullandı.

 

Onların da bir canı var

Tomris Güven, barınakta ve sokakta olan hayvanların da bir canı olduğunu ve onların da iyi koşullarda yaşama haklarının olduğunu ifade ederek, herkesin bu konuda duyarlı olmasını istedi. Hayvanların bakımını, kendi imkanlarıyla yaptıklarını ifade eden Güven AB desteğiyle ameliyat malzemesi aldıklarını kaydetti.

 

Duyarlı kuruluşlardan yardım

Altın Patiler grup başkanı Kemal Altınkaya, kendilerinin yaptığı yardımların yanı sıra Atakom Ltd’nin kulübe yapımı için 50 adet palet yardımında bulunduğunu söyledi. Altınkaya, sivil kurum ve kuruluşların da barınaktaki hayvanlar için yardım gönderdiğini, belirtti.

Hayvansever Didem Şahinler de, “Geçmiş günlerde mama bağışında bulunmuştuk, bugün ise sadece mama, temizlik malzemesi ve şampuan gibi yardımlar da yaptık. İlerleyen günlerde dişi köpekleri kısırlaştırmak için veteriner hekim getirteceğiz’’ dedi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum