1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALTIN SAHİLE ELEKTRİK DİREKTEN DÖNDÜ
ALTIN SAHİLE ELEKTRİK DİREKTEN DÖNDÜ

ALTIN SAHİLE ELEKTRİK DİREKTEN DÖNDÜ

ALTIN SAHİLE ELEKTRİK DİREKTEN DÖNDÜ

A+A-

Karpaz Altın Sahile çekilmek istenen elektrik Çevre Koruma dairesi görevlileri tarafından son anda engellendi. Ancak KIB-TEK’in bu olaya nasıl alet olduğu anlaşılamadı.

 Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Karpaz Altın Sahil bölgesinde bir işletmecinin tesislerine elektrik çekme işlemi son anda Çevre Koruma Dairesi görevlileri tarafından engellendi.

Çevre Koruma Dairesi görevlileri son anda müdahale etti

Karpaz Altın sahil bölgesinde bir işletmenin tesislerine elektrik götürmek üzere elektrik dikme işlemleri başlattığının ihbarını alan Mağusa bölgesine bağlı Çevre Koruma Dairesi görevlileri dün sabah saatlerine olaya müdahale etti. Özel Çevre Koruma Bölgesi olması dolayısıyla Çevre ve Koruma Dairesi’nin şikayeti üzerine Polis soruşturma başlattı ve elektrik direğini diken şahısların polis tarafından gözaltında ifadeleri alındı. Direk dikme işlemleri durduruldu. Dikilen direklerin izinsiz olduğu dolayısıyla yarın söküleceği öğrenildi.

KIB-TEK buna nasıl onay verdi ve direk dikti?

Karpaz Altın Sahil bölgesinin Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içinde kalması dolayısıyla, direk dikme ve elektrik götürme de dahil olmak üzere herhangi bir müdahale için Çevre Koruma Dairesi’nden izin alınması gerekirken, KIB-TEK yetkililerinin Çevre Koruma Dairesi’nden görüş alınmadan bu işe onay vermesi akıllara şu soru işaretini getirdi, “ seçim yatırımı için acaba birilerine peşkeş mi çekilmek istendi” ve buna KIB-TEK alet mi oldu?

Dikilen direkler sökülecek

Çevre Koruma Dairesi görevlilerinin olaya müdahale etmek için olay yerine geldiğinde KIB-TEK görevlilerinin iki direği diktikleri ve diğer direkleri de dikmekle meşgul olduğu görüldü. Çevre Koruma Dairesi yetkilileri ise; “buraya direk dikemezsiniz, bizim daire olarak buna iznimiz yok zira burası Özel Çevre Koruma Bölgesi” diyerek olaya müdahale etti. Konu polise yansıtıldıktan sonra, izinsiz direk diken kişiler polis tarafından gözaltına alınarak polis karakolunda ifadeleri alındı. Dikilen direklerin hafta sonu söküleceği öğrenildi.

Konu Bakan Dinçyürek’in de bilgisinde

Edinilen bilgiye göre Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Altın Sahile direk dikilebilmesi için Çevre Koruma Dairesi’nden görüş alınması gerekirken, bu görüş olmadan KIB-TEK’in söz konusu işletmeye hangi gerekçe ile direk ve elektrik izni verdiği şaibe ile karşılandı. Konu Çevre ve Doğal Kaynaklar bakanı Hakan Dinçyürek’in bilgisine de getirildi. Bakan Dinçyürek “konuyu takip ediyoruz, Özel Çevre Koruma Bölgesi’ne asla müdahale ettirmeyiz” dedi.

KibrisSözcü

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.