1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AMAÇ TOPLUMA HİZMET ETMİŞ KİŞİLERİN ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLMESİ”
“AMAÇ TOPLUMA HİZMET ETMİŞ KİŞİLERİN ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLMESİ”

“AMAÇ TOPLUMA HİZMET ETMİŞ KİŞİLERİN ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLMESİ”

KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA HİZMET EDENLER PUL EMİSYON PROJESİ

A+A-

BERBEROĞLU, KAYMAK, PROF. DR. MANİZADE VE ZEKA ANISINA PUL

SANER: “AMAÇ TOPLUMA HİZMET ETMİŞ KİŞİLERİN ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLMESİ”

EMİROĞULLARI: “BASILAN PULLAR ÜLKEYİ TEMSİL EDİYOR”

Kıbrıs Türk Toplumuna Hizmet Edenler Pul Emisyon Projesi kapsamında, Ahmet Mithat Berberoğlu, Faiz Kaymak, Prof. Dr. Mehmet Derviş Manizade ve Mehmet Zeka anısına pul serisi hazırlandı.

Posta Dairesi Müdürlüğü’nde bugün düzenlenen anma töreninde, 12 Mart’ta basılan pul serisi tanıtıldı. Etkinliğe Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner ve Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları’nın yanısıra anısına pul basılan kişilerin yakınları katıldı.

SANER: “AMAÇ TOPLUMA HİZMET ETMİŞ KİŞİLERİN ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLMESİ”

Bakan Ersan Saner, etkinlikte yaptığı konuşmada, anısına pul basılan kişilerin Kıbrıs Türk toplumuna hizmet eden önemli bireyler olduğunu dile getirerek, Kıbrıs Türk Toplumuna Hizmet Edenler Pul Emisyon Projesi’ne nasıl başlandığını anlattı.

2010 yılında Salih Miroğlu ve Özker Özgür’ün cenaze töreni sonrasında topluma hizmet etmiş kişilerin ölümsüzleştirilmesi amacıyla böyle bir proje başlatmaya karar verdiğini kaydeden Saner, 3’üncü yılında olan projenin hayata geçmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Bakan Saner, pul serisinde yer alan kişilerin toplumda birçok ilki başardığını ifade ederek, Kıbrıs Türk Toplumuna Hizmet Edenler Pul Emisyon Projesi’nin de ülke için bir ilk olduğunu kaydetti.

Bugünün pulu basılan Mehmet Zeka’nın ölüm yıldönümü olduğuna da işaret eden Saner, Zeka ile olan anılarını anlattı.

Daha sonra Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın faaliyetlerinden bahseden Saner, “Dünyayla özleşmiş hizmetler vermek için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

“POSTA DAİRESİ’NİN GELİRLERİ ARTIYOR”

Saner, internet kullanımının arttığı, postaların elektronik ortama taşındığı bir dönemde olunmasına rağmen Posta Dairesi’nin gelirlerini sürekli artırdığını ifade ederek,  bir süre önce başlayan havale hizmetinin bu durumda etkili olduğunu dile getirdi.

Kısa süre önce hayata geçen posta kodu sisteminin de önemli bir çalışma olduğunu belirten Saner, bu sayede dünyada geçerli posta kodu sistemine ulaşıldığını söyledi.

Saner, Karayolları Dairesi’nin son 3 yılda 2010 yılına kadar yapılmış yollar kadar yol inşa ettiğini; iki katı kadar da aydınlatma döşediğini kaydetti.

Yol güvenliği için çok sayıda beton bariyer (new jersey) inşa edildiğini aktaran Saner, Ercan Havalimanı’nda da iniş güvenliği için yeni bir sisteme geçildiğini belirtti.

EMİROĞULLARI: “BASILAN PULLAR ÜLKEYİ TEMSİL EDİYOR”

Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları da, basılan pulların ülkeyi temsil ettiğini ifade ederek, temaya karar verirken bu gerçeği göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Bakan Ersan Saner’in kendisine, bu yıl basılacak pulların temasıyla ilgili araştırma yapma görevi verdiğini dile getiren Emiroğulları, bu süreçte üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından da görüş aldıklarını ifade etti.

Emiroğluları, pul serisinin Kıbrıs Türk Toplumu’na hizmet edenlerin yaşatılması bilinciyle hazırlandığını belirterek, anısına pul basılan Ahmet Mithat Berberoğlu, Faiz Kaymak, Prof. Dr. Mehmet Derviş Manizade ve Mehmet Zeka’nın hayatlarıyla ilgili bilgi verdi.

AİLELER KONUŞMA YAPTI

Törende, Faiz Kaymak ve Mehmet Zeka’nın yakınları da konuşma yaptı. Faiz Kaymak’ın oğlu Ayhan Kaymak, pulları basılan kişilerin Kıbrıs Türk toplumu açısından önemine değinerek, bu kişilerin unutulduğundan yakındı.

Mehmet Zeka’nın damadı Oktay Feridun ise, kayınpederinin menfaatçilikten uzak, milliyetçi bir Kıbrıs Türkü olduğunu, hukuk konusunda sadece Kıbrıs’ta değil, tüm dünyada ün yapmış bir kişi olduğunu söyledi.

Oktay Feridun’un ardından konuşan Mehmet Ali Uluçamgil ise, Mehmet Zeka ile olan anılarını paylaştı.

Konuşmaların ardından Bakan Ersan Saner, Ahmet Mithat Berberoğlu, Faiz Kaymak, Prof. Dr. Mehmet Derviş Manizade ve Mehmet Zeka’nın ailelerine günün anısına fotoğraf ve ilk gün zarfı takdim etti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.