1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AMBARGONUN ACI GERÇEĞİ
AMBARGONUN ACI GERÇEĞİ

AMBARGONUN ACI GERÇEĞİ

Finlandiya’ya uluslararası yarışmalarda altın madalya kazandıran Kıbrıslı Türk Yusuf Boransel, “Keşke bu başarıya ülkem adına imza atabilseydim” dedi

A+A-

Eğitimini Finlandiya’da sürdüren 18 yaşındaki Kıbrıslı Türk Yusuf Boransel, 10 yaşından itibaren yaptığı Ski-Jumping sporunda Finlandiya’ya uluslararası yarışmalarda altın madalya kazandırdı. Önümüzdeki sezona hazırlık yaptığını söyleyen Yusuf Boransel hem dinlenmek hem de ailesini görmek için geçtiğimiz hafta Kuzey Kıbrıs’a geldi. Boransel, Kıbrıs gibi sıcak bir ülkeden Finlandiya’ya gidişini ve kar sporu olarak bilinen Ski Jumping’te elde ettiği başarı hikayesini Star Kıbrıs’a anlattı.
Finlandiya’da 8 yıldır bu sporu yaptığını söyleyen Boransel “Herkes Ski Jumping’i kar sporu olarak bilir ama kar olmadığı zaman da biz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, özel plastik parkurlar vasıtasıyla antremanlarımızı ve yarışlarımızı yapabiliyoruz. Keşke bu sporu ülkemde yapıp bu madalyaları Kuzey Kıbrıs adına alsaydım” dedi. Boransel, KKTC’ye uygulanan spor ambargosunun kaldırılması durumunda kendisi birçok Kıbrıslı Türk gencin, farklı spor dallarında başarı elde edebileceğini belirtti. .
‘ÜLKEM İÇİN YARIŞABİLSEYDİM’
İlk olarak 10 yaşında sporla tanıştığını söyleyen genç şunları kaydetti: “Ben tahsilimi Finlandiya’da yapıyorum, yaklaşık 8 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Birçok resmi organizasyon ve yarışmalara Finlandiya adına yarışıyorum. Bu kısa sürede birçok madalya ve ödül aldım. En son olarak İskandinav ülkeleri arasında düzenlenen şampiyonada altın madalya aldım. En uzun atlayışım 145 metre oldu ki bu da bu sporda çok iyi bir atlayış olarak kabul edilmektedir. Yaşım daha 18 ama bu sporu 30 yaşıma kadar yapmayı düşünüyorum. Keşke bu tür sporlar Kuzey Kıbrıs’ta olsa da ülkem adına yarışabilseydim. Herkes bu sporu kar sporu olarak bilir ama kar olmadığı zaman da biz sporu devam ettiriyoruz, özel plastik parkurlar vasıtasıyla çalışmalarımızı ve yarışlarımızı yapabiliyoruz.”
GURUR DUYUYORUM
Yusuf Boransel’in babası olan Savaş Boransel ise oğlunun başarılarından gurur duyduğunu belirterek duygularını şu şekilde aktardı: “Oğlum tahsilini Finlandiya’da devam ettiriyor, onu özlesek de okul ve spordaki başarıları bize bunu unutturuyor. Yusuf ile gerçekten gurur duyuyorum tek üzüntüm neden bizim devletimizin Kıbrıslı Türk gençlere yeterince sahip çıkmadığıdır. Oğlum Finlandiya adına değil de KKTC adıan yarışıp bu madalyaları alsa olmaz mıydı? Oğlum kısa bir süreliğine yanımıza geldi, önümüzdeki sezonda Rusya’da Sochi Kış oyunlarına katılacak onun hazırlığını aylar önceden yapmak için Finlandiya’ya dönmek zorunda kaldı. Yusuf burayı çok seviyor, ama bu yıl biraz sıcak buldu zira finlandiya’da bu sporu yaparken ısı eksi 10 derecelerde oluyor. Oğlum ile ayrı olsak da ben ona başarılar diliyor ve gurur duyuyorum.”

Kaynak:Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.