1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AMBARGOYU KIRDI
AMBARGOYU KIRDI

AMBARGOYU KIRDI

Güzelyurt’taki Alnar tesislerinde üretilen nar suyu, Rusya, İngiltere, Almanya ve Avusturya’ya ihraç ediliyor

A+A-

 

Güzelyurt’taki Alnar tesislerinde üretilen nar suyu, Rusya, İngiltere, Almanya ve Avusturya’ya ihraç ediliyor. Alnar Narcılık Ltd. Genel Müdürü İbrahim Kahramanoğlu, üretilen nar suyunun yüzde yüz doğal olduğunu ve insan sağlığı açısından birçok faydası bulunduğunu söyledi.

Kahramaoğlu, bu yıl toplanan yaklaşık 296 ton narın, iç piyasanın yanında 100 tonunu Rusya, İngiltere, Almanya ve Avusturya’ya ihraç ettiklerini ifade etti.

Diyalog’a konuşan ve tesis hakkında bilgi veren Kahramanoğlu, “Alnar, 2008 yılında 19 nar üreticisinin birlikte kurduğu bir şirkettir. Alnar’ın son hissedar sayısı 23’tür. Bu üreticiler ilk kez 2006 yılında, Birleşik Devletler Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın (USAID), Kıbrıslı Türk işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması amacı ile başlatmış olduğu alternatif ürünler projesinde bir araya geldiler ve o günden beridir birlikte hareket ediyor. Alnar’ın kurulmasındaki temel amaç, üreticilerle tüketiciler arasındaki aracı sayısının azaltılarak her iki tarafın da kazancını artırmaktır. Şirket üyesi üreticiler, toplam 300 dönümün üzerinde bir alanda 3 çeşit nar yetiştirmektedirler. Bu çeşitler: Wonderful, Acco 128 ve Herskovitz 116’dır” dedi.

“100 tonunu ihraç ettik”

İbrahim Kahramanoğlu, bu sezon Güzelyurt’taki bahçelerden toplanan yaklaşık 296 ton narın, 100 tonunun Rusya, İngiltere, Almanya ve Avusturya’ya ihraç edildiğini belirtti. Katkısız olan nar suyunun marketlere dağıtıldığını da aktaran Kahramanoğlu,  nar suyunun raf ömrünün 12 gün olduğunu söyledi. 2013 yılında 440 ton ürün aldıklarını kaydeden Kahramanoğlu, bu yıl hava şartlarının kötü gitmesinden dolayı yaklaşık 296 ton nar işlediklerini belirtti. Kahramanoğlu ayrıca, şu an pet şişede satışa sunulan nar suyunun, önümüzdeki yıl cam şişede satılacağını da dile getirdi.

“Nar suyu katkısızdır”

Kahramanoğlu, Güzelyurt’taki tesislerde, yüzde yüz doğal nar suyunun, modern teknoloji ile üretildiğini söyledi. İleri teknoloji ile kurulan tesiste, narın önce tanelerine ayrıldığını, sonra da nar tanelerinden nar suyu üretildiğini ifade eden Kahramanoğlu, “Üretim nar tanelerinden yapıldığı için, benzerlerindeki kabuktan kaynaklanan acılık yoktur. Lezzetli nar suyumuz doğal antioksidan içerir, otantik ve %100 katkısızdır. Şeker veya renklendirici ihtiva etmez. Besin içeriği ve lezzetini uzun süre saklaması için pastörize edilmiştir” şeklinde konuştu.

“Faydası çok”

Kahramanoğlu nar meyvesi, suyu, çekirdekleri ve kabuğunun içerdiği önemli bileşikler ve vitaminler sayesinde asırlardan beridir şifa kaynağı olarak bilindiğini dile getirdi. Müdür Kahramanoğlu, özellikle son 10 yıl içerisinde yapılan bilimsel araştırmalar sonucu içerdiği biyoaktif maddelerin, çalışma mekanizmalarının belirlenmeye başlaması ile birlikte narın, 21. Yüzyılın yeniden keşfedilen, süper meyvesi haline geldiğini söyledi. Kahraman konuşmasını şöyle tamamladı, “Nar kabuğu, çekirdeği ve suyu taşıdığı farklı özellikler nedeniyle, vücudun temel besin öğelerine olan ihtiyacı karşılamanın ötesinde, insan fizyolojisi ve metabolik fonksiyonları üzerinde ilave faydalar sağlayan, böylelikle hastalıklardan korunmada ve daha sağlıklı bir yaşama ulaşmada etkinlik gösteren gıda olarak tanımlanmaktadır. Nar tüketimi kısaca, birçok bilimsel araştırmanın ortak görüşüne göre karaciğeri korur, obeziteyi engeller, antioksidandır ve hücre yenilenmesine yardımcı olur.”

Nar suyunun faydaları

1.    Bağışıklık sistemini güçlendirir.
2.    Kalp rahatsızlığı riskini azaltır.
3.    Enfeksiyon giderici özelliği vardır. Çok önemli bir antioksidan  kaynağıdır.
4.    Tümör oluşumunu önler.
5.    Diyabet hastalığı riskini azaltır.
6.    Kandaki yağ oranını düzenler.
7.    Deri sağlığını geliştirir.
8.    Alzheimer hastalığının oluşmasını önler.
9.    İshale karşı iyi gelir.
10.    Kıkırdak bozulmasını yavaşlattığı ispatlanmıştır.
11.    Kolesterolü düşürür.
12.    Sperm kalitesini artırır.  
13.    Diş plaklarının oluşmasını önler.
14.    Sindirim sistemini temizler.
15.    Kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlattığı ispatlanmıştır.
16.    Cinsel ereksiyon sorununu azaltır.
17.    Obeziteye karşı etkileri kanıtlanmıştır.
18.    Karaciğer sağlığına faydası vardır.
19.    Prematüre doğumları önler.
20.    Damar tıkanıklığı riskini azaltır.
21.    Vitamin A, C ve E ile Potasyum içeriği yüksektir.

 

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.