1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AMELİYAT SIRASINDA SKANDAL!
AMELİYAT SIRASINDA SKANDAL!

AMELİYAT SIRASINDA SKANDAL!

Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde skandal olay!

A+A-

Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Servisi’nde çalışan bir hemşire tutum ve davranışlarıyla hemşire ve doktorları isyan ettirdi. Kalp Damar Cerrahisi ekip üyesi yaşananları anlattı. 

Kalp Damar Cerrahi servisinde geçmişten beri yaşanan bir sıkıntı olduğunu kaydeden ekip üyesi, “Geçmiş yıllara bağlı bir olaydır. Biz bunu defalarca Başhemşireliğe, Başhekimliğe, bakanlıklara ve şuandaki bütün mercilere şikâyette bulunduk. Hemşire hanımla çalışmak istemiyoruz ve artık çalışacak durumda değiliz. Çünkü biz kendisiyle kişisel problemler yaşıyoruz, ama o kişisel problemleri bütün servisin hemşirelerine yansıtıyor. Bu kadar riskli ameliyat yapılan bir serviste bütün personelin motivasyonunu bozuyor” şeklinde konuştu.

“Ameliyatlarda ağıza alınmayacak kelimeler sarf ediyor”

Doktor-hemşire ilişkisinin bozulduğunu vurgulayan ekip üyesi şunları söyledi: “Bundan dolayı hemşirenin alınması gerektiğini belirttik. Çünkü biz ekip işi yapıyoruz ve ekibin taş parçası olan hemşireyi buradan alıp gerekirse yerine başka bir hemşire alınabilir veya biz böyle de devam edebiliriz dedik. Çünkü ameliyatlarda da ağıza alınmayacak kelimeler sarf ediyor. Başka hemşire arkadaşların moral ve motivasyonunu bozuyor. Bununla beraber bizimle olan konuşmalarını kestirdi. Yani kimse bizimle konuşmayacak. Bizim asıl istediğimiz hemşire-doktor savaşının olmamasıdır.” 

“Yaptığımız başvuruların ardından şuana kadar hiçbir işlem yapılmadı”

Hemşirenin devamlı olarak yalan yanlış beyanlarda bulunduğuna dikkat çeken ekip üyesi, “Yaptığımız başvuruların ardından şu ana kadar hiçbir işlem yapılmadı. Sadece bakanlıklardan söz alıyoruz. Çünkü anlattık ve bununla beraber kâğıtlarda yazdık. Haklı olduğumuzu şuanki bakanlık da biliyor. Fakat hemşirenin amacı bambaşka yerlere yönlendi. Sanki kalp damar cerrahisini durdurmak istiyor. Kalp damar cerrahisi kurulduğunda Rum tarafından çok daha gerideydik. Şuanda Rum tarafındaki kalp damar cerrahisinden çok daha ilerdeyiz. Bu tip sorunlarla uğraşmamız gerek” dedi.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum