1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ”ANA SORUNLARIMIZIN BİRİNCİSİ KIBRIS SORUNU"
”ANA SORUNLARIMIZIN BİRİNCİSİ KIBRIS SORUNU"

”ANA SORUNLARIMIZIN BİRİNCİSİ KIBRIS SORUNU"

Toplumcu Demokrasi Partisi(TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede ana sorunlardan birincisi Kıbrıs sorunu, ikincisi ise “sivil, demokratik ve kendi ayakları üzerinde durabilen” bir yapının olmayışı olduğunu savundu.

A+A-

ÖZYİĞİT.”ANA SORUNLARIMIZ; BİRİNCİSİ KIBRIS SORUNU, İKİNCİSİ SİVİL DEMOKRATİK VE KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLEN BİR YAPI

KAPTAN: “KAMU GÖREVLİLERİ YASA TASLAĞI BİZİMLE TARTIŞMADAN OLAY BAKANLAR KURULUNA GÖTÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Toplumcu Demokrasi Partisi(TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede ana sorunlardan birincisi Kıbrıs sorunu, ikincisi ise “sivil, demokratik ve kendi ayakları üzerinde durabilen” bir yapının olmayışı olduğunu savundu.

Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Genel Başkanı Ahmet Kaptan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, Cemal Özyiğit’e Genel Başkanlık görevinde başarılar diledi ve TDP ile geçmişte sosyal, ekonomik ve Kıbrıs konusunda yaptıkları işbirliğinin devam etmesi temennisini dile getirdi.

Kıbrıs sorununun artık “buzdolabının da ötesine” atılmak istendiğini savunan Kaptan, hayat pahalılığı, işsizlik ve göçün ülkenin en ciddi sorunları olduğunu söyledi.

Kamuda reformunu önemsediklerini ve desteklediklerini kaydeden Kaptan, “Bu konuda çok büyük çalışmalar yaptık. Ama Kamu Görevlileri  Değişiklik Yasa Tasarısı bizim görüşümüz alınmadan, bizimle tartışılmadan olay Bakanlar Kurulu’na götürülmeye çalışılıyor” dedi.

Kaptan, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na atıfta bulunarak, söz konusu süreçte katılımcılığa da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, ülkede tüm sorunların “anasının” Kıbrıs sorunu olduğunu kaydederek, Kıbrıs sorununun gelecek nesillere “miras” bırakılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Bu nedenle ülke genelinde, güney Kıbrıs ve Türkiye’deki siyasi partileri ve örgütleri kapsayan ziyaretler başlattıklarını kaydeden Özyiğit, “Hep birlikte ayağa kalkmamız gerektiği yönde görüşümüz var” dedi.

Kıbrıs sorunu ile ilgili her zaman dış güçlerin senaryolar hazırladığını ve Kıbrıslı Türklerin de “figüran” olarak kullanıldığını savunan Özyiğit, “Bugüne kadar egemen güçler kendi çıkarları doğrultusunda planlar hazırlıyorlar. Peki Kıbrıslı Türkler veya tüm Kıbrıslılar bunun neresindedir? Orda gerçekten endişe ediyoruz. En sonunda tüm ayrıntılar belirlendikten sonra figüran rolünü oynamak üzere Kıbrıslılar kendi aralarında tartışmaya itiliyorlar” dedi.

Özyiğit, çözüm isteyen kesimlerin söz konusu senaryolara karşı hep birlikte ayağa kalkması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs sorunu ile ilgili Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum tarafı arasında ana hatlarda ayrılık olmadığını, ayrılığın ayrıntılarda olduğunu da iddia eden Özyiğit, “Ana hatlarda çok ciddi görüş ayrılıkları yok. Ayrılıklar nerede? Ayrıntılarda. Çünkü egemen güçler hala daha bu plana son şeklini vermedi” görüşünü ileri sürdü.

Kıbrıs sorununun çözümü için ciddi bir fırsat bulunduğunu kaydeden Özyiğit, “Gaz ve petrol, Türkiye’den gelecek su önemli bir katalizör rol oynayacaktır. Kendi kararlarımızı rahatlıkla ortaya koyup, her iki taraftaki yönetimden, misyon üslenen dış güçlerden bu doğrultuda kararlar üretmelerini istemeliyiz” dedi.

Anayasanın 10’uncu maddesinden dolayı ülkede sivil bir yapı oluşturulamadığını, Kıbrıs türküne ekonomik paketler dayatıldığını, hükümetin de verdiği sözleri tutmadığını savunan Özyiğit, sendikaların vereceği mücadelelere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Ülkede kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomik yapı oluşturmanın da vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Özyiğit, “Ana sorunlarımız; birincisi Kıbrıs sorunu, ikincisi sivil demokratik ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapı” dedi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.