1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADES'TEN ÜLTİMATOM!
ANASTASİADES'TEN ÜLTİMATOM!

ANASTASİADES'TEN ÜLTİMATOM!

Kıbrıs Rum tarafının böyle bir girişime karşı gerekli tepkiyi vereceğini açıkladı.

A+A-

Rum lider Nikos Anastasiades, yaptığı açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’nın Kıbrıs’a yapacağı ziyareti öncesinde, Hükümet’in KKTC rejimin düzeyinin yükseltmesine izin vermeyeceğini vurguladı.

Anastasiades bir anma töreni sırasında yaptığı konuşmada, Kıbrıs Rum tarafının böylesi her hangi bir girişime karşı tepki vereceğine dikkat çekti.

Anastasiades ayrıca, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’nın Kıbrıs’a ziyaretinin, KKTC rejimini yükseltme değil, harekete geçme zamanı geldiğini anlamaları için Türkiye ve KKTC üzerine baskı yaparak, Kıbrıs sorununu çözmeye yönelik devam eden barış görüşmelerine katkıda bulunmayı hedeflediğini belirtti.

Anastasiades , Kıbrıs Rum tarafının Maraş’ın geri verilmesine ilişkin önerisinin yeterince dengeli olduğunu, dolayısıyla Kıbrıs sorununu çözmeyi isteyenlerin buna göre yanıt vermek zorunda olduklarını kaydetti.

Anastasiades ayrıca, “Eğer basit güven artırıcı önlemler için böyle engelleyici ve kabul edilemez davranışlar ile karşı karşıya geliyorsak, müzakere masasında karşıladığımız zorlukları tasavvur edebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Kıbrıs’ın jeostratejik rolünün arttığının altını çizen Anastasiades, ülkenin jeostratejik öneminin Türkiye’nin uzlaşmazlığına karşı kullanılması gerektiğine işaret etti.

“Herkese yasadışı rejimin düzeyinin yükseltmesine izin vermeyeceğimize dair güvence vermek istiyorum” ifadesine yer veren Cumhurbaşkanı, Kıbrıs Rum tarafının böyle bir girişime karşı gerekli tepkiyi vereceğini açıkladı.

Anastasiades, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile gerçekleştireceği görüşmede, ikili ilişkileri, ekonomi ve enerji ile ilgili konuları, bunun yanı sıra Ukrayna’daki krizi ve Kıbrıs sorununu ele alacaklarını bildirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.