1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS, ARAP ARAYIŞINDA...
ANASTASİADİS, ARAP ARAYIŞINDA...

ANASTASİADİS, ARAP ARAYIŞINDA...

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, beraberindeki kalabalık bir heyetle;

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, beraberindeki kalabalık bir heyetle, Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE) başkenti Abu Dhabi ve ardından Dubai’ye gerçekleştireceği resmi ziyaretine bugün başlayacağı haber verildi.

Hükümetin ve bizzat Anastasiadis’in, ekonominin iyileştirilmesi için yatırımcılar bulunması amacıyla gerçekleştirdiği çabalarının, dört günlük Arap Emirlikleri ziyaretiyle devam etmekte olduğunu yazan Alithia gazetesi, geniş yer ayırdığı haberinde, Anastasiadis ve beraberindeki heyetin geçtiğimiz Cumartesi günü gittikleri Abu Dhabi temaslarına bugün başlayacaklarını ve ziyarete Dubai’nin de dahil olduğunu yazdı.

Haberinin devamında, “kendi kaynaklarına” dayanarak, Anastasiadis’in ziyareti sırasında, liderlikler, diğer hükümet yetkilileri ve işadamlarıyla temaslarında, turizm, enerji, ticaret ve inşaat sektöründeki yatırımlarla ilgili ekonomik boyutlu anlaşmalar imzalamaya çalışacağını kaydeden gazete, Anastasiadis’in “valizinde” devlet toprağına yapılacak yatırımlarla ilgili somut öneriler bulunduğunu da belirtti.

Anastasiadis’in, buna paralel olarak muhataplarını, hükümetin kumarhane inşa edilmesi ve çalışma izni verme niyetleri ile büyük Rum inşaat firmalarının, bölge ülkelerinde büyük projeler üstlenme konusundaki ilgileri hakkında da bilgilendireceğini yazdı.

ANASTASİADİS’İN AÇIKLAMASI

Anastasiadis’in geçtiğimiz Cumartesi günü Abu Dhabi’ye gitmeden önce bir panelde yaptığı konuşmaya da yer veren gazete, Rum liderin, bu ziyaretin Güney Kıbrıs’a daha fazla yatırım yapılmasıyla ilgili çabalara dahil olduğunu ve bu yüzden çizdikleri çok aşamalı yeni dış politikadan bağımsız olarak, Arap devletleriyle muhafaza ettikleri dostane ilişkilerden faydalanmakta olduklarını söylediğini iletti.

Bu politikanın, İsrail ile olan ilişkilerin mükemmel olmasını istediğini, ABD’yle gerçek ilişkiler istediğini; AB’yle alakalı izledikleri politikaların ise, iyileşme ve tutarlılık istediğini ifade eden Anastasiadis, bunun Arap dünyası ile geçmişin geleneksel dostlarından Rusya, Çin ve diğer ülkelerle olan ilişkilerinin ise, herhangi bir şekilde göz ardı edilebileceği anlamına gelmediğini sözlerine ekledi.

HEYET

Gazete, Anastasiadis’e ziyareti sırasında eşi Andri Anastasiadis’in yanı sıra, Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis, Başkanlık Müsteşarı Konstantinos Petridis, Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü, Büyükelçi Aleksandros Zinon ve Başkanlık Diplomatik Büro Müdürü Nikos Hristodulidis’in eşlik edeceğini de belirtti.

PROGRAM

Anastasiadis’in Abu Dhabi ve Dubai ziyaretleri sırasında yoğun bir programı bulunduğunu yazan gazete, başka temaslarının yanı sıra, yarın Abu Dhabi Prensi Seyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile Al Mushrif sarayında bir araya geleceğini haber verdi.

Gazete, Anastasiadis ile Nahyan’ın görüşmelerini, ikili anlaşmaların imzalanmasının izleyeceğini belirtti.

Anastasiadis’in, 16 Nisan Çarşamba günü ise Dubai’ye geçeceğini kaydeden gazete, Anastasiadis ve beraberindeki heyetin, buradaki temaslarının ardından Perşembe sabahı Rum kesimine gitmek için Dubai’den ayrılmalarının beklendiğini ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.