1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS GİZLİ TALİMAT VERMİŞ!
ANASTASİADİS GİZLİ TALİMAT VERMİŞ!

ANASTASİADİS GİZLİ TALİMAT VERMİŞ!

Türkiye Cumhuriyeti devleti ile Kıbrıslı Türkler arasındaki

A+A-

“HEM TÜRK HÜKÜMETİ İLE KIBRISLI TÜRKLER ARASINDAKİ İŞLEMLERİN KABUL EDİLMESİ İÇİN GİZLİ TALİMAT VERDİ, HEM DE HALKI KORKUTMAYA ÇALIŞIYOR”

Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, Rum Tapu ve Vergi dairelerine, Türkiye Cumhuriyeti devleti ile Kıbrıslı Türkler arasındaki Güney’de kalan Türk mallarıyla ilgili işlemleri kabul etmeleri için gizli talimat verdiğini iddia etti. Lillikas, hal böyleyken Anastasiadis’in pazar günkü konuşmasında Güney’deki toprağın Türkleştirilmekte olduğunu söylemesini manidar bulduğunu vurguladı.

Fileleftheros’un “Vatandaşları Korkutuyor, Direnişi Bypass Etmek İstiyor” başlıklı haberine göre Lillikas, Anastasiadis’in pazar günü bir EOKA’cı Evagoras Pallikaridis için düzenlenen anma töreninde, Türkiye’nin Rum tarafındaki Kıbrıs Türk mallarını elde ettiğini, Rum halkını korkutmak ve Kıbrıs sorununa bulunacak çözümü kabul etmesi için direncini kırmak için söylediği görüşünü ortaya koydu.

Anastasiadis’in pazar günü söylediklerini yanlış bulan Lillikas, bu görüşünü şöyle gerekçelendirdi:

“Kıbrıs mevzuatının öngördüğü prosedürler izlenmezse, ilgili satın alma anlaşması Tapu Dairesi tarafından kaydedilmez ve vergisi ödenmezse özellikle özgür bölgelerde hiçbir mal Kıbrıs Cumhuriyeti’nin denetiminden çıkamaz.

Başkan Anastasiadis Tapu ve Vergi dairelerine, Türk devletinin, Kıbrıslı Türklerle özgür bölgelerle ilgili işlemlerini kabul etmeleri yönünde gizli talimat vermişken neden tam da bu dönemde Kıbrıs halkını güya özgür bölgelerdeki mallar ‘Türkleştiriliyor’ diye korkutmak istiyor?

Böyle bir talimat vermediyse bu işlemler yasadışıdır, dayanaksızdır ve bizim rızamız olmadan gerçekleştirilemez. Yoksa hükümet, kabul etmek için halkımızın direnişinin kırılmasını gerektirecek bir çözüm getirmek istiyor da korkutma, kullanacakları prosedürlerden biri mi?”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.