1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS, LİDERLER GÖRÜŞMESİNE HAZIRLANIYOR
ANASTASİADİS, LİDERLER GÖRÜŞMESİNE HAZIRLANIYOR

ANASTASİADİS, LİDERLER GÖRÜŞMESİNE HAZIRLANIYOR

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Mart sonunda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile gerçekleştirmesi planlanan görüşmeye hazırlık amacıyla

A+A-

ANASTASİADİS PERŞEMBE GÜNÜ ULUSAL KONSEYİ TOPLUYOR. RUM LİDER BUGÜN DE SEN SİNOD MECLİSİ VE MECLİS BAŞKANI OMİRU İLE AYRI AYRI GÖRÜŞECEK

LİLLİKAS: “ANASTASİADİS’İN, ÇÖZÜMÜ DOĞAL GAZA VE DOĞAL GAZIN BORU HATTIYLA TÜRKİYE ÜZERİNDEN TAŞINMASINA BAĞLANMASINI KABUL ETMESİ DOĞAL GAZIMIZI TÜRKİYE’NİN REHİNİ HALİNE GETİRİYOR”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Mart sonunda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile gerçekleştirmesi planlanan görüşmeye hazırlık amacıyla Rum Ulusal Konseyi’ni perşembe günü toplantıya çağırdığı, bugün de Meclis Başkanı Yannakis Omiru ve Rum Ortodoks Kilisesi Sen Sinod Meclisi ile ayrı ayrı görüşeceği haber verildi.

Fileleftheros “Öze Dokunma Çabası... Müzakereciler, Derine Girmek Hedefiyle Görüşüyor... Başkan, Ulusal Konseyi Perşembe Günü Toplantıya Çağırdı” başlıklı haberinde Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ve Rum dengi Andreas Mavroyannis’in bugün bir araya gelerek tezler ortaya koyacağını yazdı.

Haberde, müzakerecilerin geçen Salı günü hiçbir müzakere yapılmasa da “öze” dokunduğu iddia edildi.

ANASTASİADİS, RUM ULUSAL KONSEYİ TOPLUYOR

Gazete, Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis arasında Mart sonunda görüşme olması konusunda ilke anlaşmasına varıldığını ve bu yönde zemin hazırlıklarının da başladığını belirterek Anastasiadis’in, Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgi vermek üzere Rum Ulusal Konseyi’ni önümüzdeki Perşembe toplantıya çağırdığını belirtti.

Bu kapsamda Anastasiadis’in bugün de Rum Meclis (ve EDEK) Başkanı Yannakis Omiru ve Rum Ortodoks Kilisesi Sen Sinod Meclisi ile ayrı ayrı görüşeceğine işaret etti

“ARTIK ÖZLÜ GÖRÜŞME”

Politis ise “Brüksel’den Geri Lefkoşa’ya... Müzakerelerin Yeni Görüşmesi Bugün – Artık Özlü Görüşme” başlıklı haberinde, Özersay ve Mavroyannis’in artık öze ilişkin başlıklara girdiklerini, müzakereler çerçevesindeki görüşmelerine bugün devam edeceklerini yazdı.

Gazete, müzakerecilerin geçen hafta da PRIO toplantısına katılmak üzere gittikleri Brüksel’de gayrı resmî görüştüklerini hatırlattı.

Fileleftheros “Çözüm Müzakerelerine Destek Yöntemleri Arıyorlar” başlıklı haberinde, Andros Kiprianu başkanlığındaki AKEL heyetinin dün Kıbrıs Türk İşadamları Derneği ile bir araya gelerek, Kıbrıs sorununda yeni başlayan müzakere sürecine nasıl yapıcı katkı koyabileceklerini ele aldıklarını bildirdi.

Haravgi “AKEL’den Müzakerelere Katkı İçin İnisiyatif” başlıklı haberinde, AKEL’in, müzakere sürecine katkı koymak maksadıyla Kıbrıs Türk siyasi parti ve örgütleriyle temas turu başlattığını; bu çerçevede dün AKEL merkez binasında Kıbrıs Türk İşadamları Derneği’ni kabul ederek, görüştüğünü yazdı.

LİLLİKAS, ANASTASİADİS’İ ELEŞTİRDİ

Fileleftheros  “Doğal Gazın Müzakerelerde Görüşülmesi Yanlış” başlıklı haberinde Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in hidrokarbonlar meselesinin müzakere masasında görüşülmesini kabul etmesinin, Güney Kıbrıs’ın doğal kaynakları daha iyi bir gelecek için kullanma ümidine mezar taşı olacağı görüşünde olduğunu yazdı.

Gazeteye göre Lillikas “Hükümetin, doğal gaz sıvılaştırma terminali kurmayı erteleme ve doğal gazı Kıbrıs sorununun çözümüyle paket haline getirme politikasının Kıbrıs Cumhuriyeti’ne siyasi ve ekonomik yıkıcı etkileri olacak” iddiasında bulundu.

Vatandaşlar İttifakı’nın Rum halkını, Anastasiadis’in Kıbrıs sorununun çözümünün doğal gaza ve doğal gazın boru hattıyla Türkiye üzerinden taşınmasına bağlanmasını kabul ettiği konusunda uyardığını hatırlatan Lillikas “Bu yanlış politika, doğal gazımızı Türkiye’nin rehini haline getiriyor ve  hidrokarbonları Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik hakkından çıkartıp tolumlar arası sorun haline getiriyor” dedi. 

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.