1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YETERSİZ!
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YETERSİZ!

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YETERSİZ!

Ciddi çalışmalar yapılması şart

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Anayasa değişikliğini yeterli bulmayarak, “Çağdaş Anayasa’ya ihtiyacımız var” dedi.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, değişikliğin  bir çok meseleyi halledemediğini, yeni dönemde ciddi çalışmalar yapılmasının şart olduğunu ileri sürdü.

Gökçebel,  Anayasa’nın değiştirilmesi önerisinin yetersiz ve cesaretten yoksun olması neticesinde, Anayasa’nın  anti demokratik maddelerden temizlenemediğini, demokratik maddelerin konulamadığını ve topluma verilen sözlerin yerine getirilemediğini iddia etti.

Anayasa’da miadı dolduğunu iddia ettiği bir çok maddeye dokunulma cesareti gösterilemediğini savunan Gökçebel, toplu sözleşme hakkı ile sendikalı olma hakkının Anayasa’ya konulmadığını ifade etti.

Kamu veya özel ayrılmaksızın eşit işe eşit ücret kavramının da  mutlaka Anayasa’da yer alması gerektiğini belirten Gökçebel, Siyasal Partiler Yasası ve anayasal bir takım düzenlemeler yapılmadan önerilen kamu görevlilerine siyaset yasağının kaldırılmasının, kamu görevlilerini partilerin daha çok hizmetine sokacağını, kamuyu siyasal paylaşım arenasına daha çok itip verimsizleştireceğini ileri sürdü.

Gökçebel,  polisin sivil otoriteye bağlanmasının Anayasa değişikliğinde yer almadığını belirterek, bunu eleştirdi

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.