1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANDREA DONNALLY KTTO’YU ZİYARET ETTİ
ANDREA DONNALLY KTTO’YU ZİYARET ETTİ

ANDREA DONNALLY KTTO’YU ZİYARET ETTİ

ABD Lefkoşa Büyükelçiliği’ne yeni atanan Ekonomi Ticari İşler Sorumlusu Andrea Donnally Kıbrıs Türk Ticaret Odası’na nezaket ziyaretinde bulunarak Oda Başkanı Günay Çerkez ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

A+A-

ABD Lefkoşa Büyükelçiliği’ne yeni atanan Ekonomi Ticari İşler Sorumlusu Andrea Donnally  Kıbrıs Türk Ticaret Odası’na nezaket ziyaretinde bulunarak Oda Başkanı Günay Çerkez ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

Oda’dan yapılan açıklamaya göre Başkanı Günay Çerkez,  ziyarette yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta çözüm için doğru zaman olduğunu söyledi. Kıbrıs sorununun çözümü yönünde yeni fırsatların doğduğunu belirten Çerkez, özellikle doğalgazın katalizör bir rol oynayarak, bölgedeki tüm tarafların bundan fayda sağlayacağını dile getirdi. Çerkez, ABD’nin soruna çözüm bulunması konusunda cesaret gösterebileceğini de  ifade etti.

Çerkez, görüşmede Oda hakkında ve Oda’nın üye olduğu uluslararası kuruluşlarla ilgili bilgi verdi.  KKTC’den ABD’ye yapılan ihracat ve ithalat rakamları arasında derin bir uçurum olduğuna dikkat çeken Çerkez: “ Yurtdışından mal alırken ambargo yok; ancak yurtdışına mal satmaya çalışırken ambargolarla karşı karşıyayız” dedi.

Çerkez, Yeşil Hat Ticareti ile de bilgi vererek, Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden ticaretinin  başladığı 2004 yılı ve onu izleyen dört yıl boyunca bir artış olduğunu; ancak 2009 yılından itibaren söz konusu ticarette sürekli bir düşüş kaydedildiğini anlattı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.