1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANIT MEZARINDA FUHUŞ!
ANIT MEZARINDA FUHUŞ!

ANIT MEZARINDA FUHUŞ!

KKTC'de olayların ardı arkası kesilmiyor... İçki şişeleri, prezervatifler etrafta saçılmış durumda....

A+A-

Akça, merhum Rauf Denktaş’ın için halen anıt mezar yapılmadığını, Kıbrıs Türk Halkı’nın direniş lideri Doktor Fazıl Küçük’ün ise anıt mezarında fuhuş yapıldığını söyledi

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, Kurucu Cumhur Başkanı merhum Rauf Denktaş’ın için halen anıt mezar yapılmadığını, Kıbrıs Türk Halkı’nın direniş lideri Doktor Fazıl Küçük’ün ise anıt mezarında fuhuş yapıldığını söyledi.“Ölülerimize saygımız yok, dirilerimize nasıl olsun” ifadesini kullanan Akça,Doktor Fazıl Küçük’ün anıt mezarında fuhuş yapılıyor. İçki şişeleri, prezervatifler etrafta saçılmış durumda. Anıtta otlar bitmiş ve yan tarafları yıkılıyor” dedi.

“MEDYAYA YANSIYINCA PARA BULUNDU”

Akça, merhum Denktaş’ın ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen hem bürokratik hem de mali nedenlerden dolayı anıt mezar yapılmadığını ifade etti.Denktaş’ın ölümünden 3 ay sonra anıt için yarışma düzenlendiğini kaydeden Akça,yarışmayı kazanan projenin yapılması için gerekli olan maddi kaynağın karşılanamamasından dolayı anıtın yapılmadığını dile getirerek,konuyu Türkiye medyasına yansıttıklarını ve böylece gerekli kaynağın Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılandığını söyledi.

“NE DİRİYE NE ÖLÜYE SAYGI YOK”

Mali kaynağın TC Yardım Heyeti’ne aktarıldığını kaydeden Akça, şimdi ailenin isteği ile projede değişiklik yapıldığını, projeyi çizen mimarın Türkiye’de olduğunu belirterek, “Önümüzdeki altı ay içerisinde anıt yapımına başlanması imkânsız.

Ben anıtın ancak 2016 yılına yetiştirileceğini sanıyorum” dedi. “Ölülerimize saygımız yok, dirilerimize nasıl olsun” ifadesini kullanan Akça, “Bu vefa olayıdır. Demek ki bu kadar vefalıyız. Ne dirimize ne de ölümüze saygımız yok” şeklinde konuştu.

ANITTA FUHUŞ


KKTC’nin kurucusu ve adını tarihe yazdıran Denktaş’a karşı vefa olmadığı gibi, Milli Mücadelede Kıbrıs Türk Halkı’na ışık olan Doktor Fazıl Küçük’e de vefa gösterilmediğini ifade eden Akça sözlerini şöyle sürdürdü: Doktor Fazıl Küçük’ün anıt mezarında fuhuş yapılıyor. İçki şişeleri, prezervatifler etrafta saçılmış durumda.

Anıtta otlar bitmiş ve yan tarafları yıkılıyor.” Akça,2011 yılında Fazıl Küçük’ün anıt mezarının tadilatı için proje hazırlandığını ancak 3 yıl geçmesine rağmen bir adım atılmadığını kaydeden Akça, “Hiçbir şey yapamadığımız gibi onu da yapamadık. Bu ülkede yaşayan insanların zerre kadar değeri yok.biz çok geriden gidiyoruz. Git gide de kötüye gidiyoruz.

Siyasilerin tutumlarına bakarsanız halka verdikleri değeri görebilirsiniz. Ne okullarımız, ne üniversitelerimiz, ne yollarımız ne de insanlarımız için bir şey yapmıyoruz. Kaldı ki ölenlere değer vermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.