1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANIT ÖZEL DEFTERİ İMZALANDI
ANIT ÖZEL DEFTERİ İMZALANDI

ANIT ÖZEL DEFTERİ İMZALANDI

ANIT ÖZEL DEFTERİ İMZALANDI

A+A-

ANIT ÖZEL DEFTERİ İMZALANDI

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen ikinci ölüm yıldönümü anma töreninde, Anıt Özel Defteri Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Elçi Müstaşarı, Geçici Maslahatgüzarı Ayşegül Kandaş Aksoy ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından imzalandı.

KAVUN

GKK Komutanı Kavun, deftere şunları yazdı:

“Kıbrıs davasının simgesi ve KKTC’nin kurucusu Büyük Lider Rauf Raif Denktaş, ebediyete intikalinizin ikinci yıldönümünde, Mücahit Kıbrıs Türkü’nün onurlu varoluş mücadelesine şekil ve ruh veren muhteşem önderliğinizin kıymetli hatırasıyla huzurunuzdayız. Kıbrıs Türk halkı, ömrünüzü adadığınız onurlu mücadeleyi taçlandıran KKTC ve şanlı bayrağı altında hür ve özgür bir yaşama kavuşmuştur. Geçmişte olduğu gibi bugün de kanı ve canı pahasına var ettiği vatanına yönelecek her türlü tehdidi bertaraf etme kudret ve kararlılığına sahip olan Kıbrıs Türkü; hayatını Kıbrıs davasına adayan büyük bir devlet adamı, Türk dünyasının gönlünde taht kurmuş büyük bir lider olarak tarihe mal olan örnek kişiliğinizi daima hatırlayacak ve asla unutmayacaktır. Vefakar Kıbrıs Türk halkının ayrılmaz bir parçası olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın adada huzur ve güven ortamının teminatı olmaya devam edeceğini bir kez daha ifade ediyor ve aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

SAVAŞ

KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Anıt Özel Defteri’ne şöyle yazdı:

“Aziz Lider, Kurucu Cumhurbaşkanım, Aramızdan ayrılışınızın ikinci yılında, Kıbrıs Türklüğünü savunmak adına ulusal hedefler doğrultusunda başlattığınız ve geliştirdiğiniz onurlu ve haklı mücadelenizin idraki ve bilinci içerisinde manevi huzurunuzdayız. Kişiliğiniz, bilgeliğiniz, deneyimiz, cesaretiniz ve yurtseverliğinizle; Mücahit Kıbrıs Türkünün bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde milli bir kahraman ve devlet kurucusu olarak, hem şanlı Türk tarihinde hem de dünya tarihinde müstesna bir yere sahipsiniz. Kararlılığınız, azminiz ve sabrınızla verdiğiniz özgürlük mücadeleniz sonucunda Kıbrıs Türk halkı, gönderde, hak ve hürriyetlerini somutlaştırarak dünyaya haykıran bir bayrağa sahip olmuştur.

Kurucusu olduğunuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Kıbrıs Türk halkı, Anavatanına sımsıkı sarılarak, kavgasız, aşağılanmadan, kan görmeden ve korkmadan güven içinde yaşamaktadır. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı da adadaki bu huzur ve barışın teminatı olma yolunda sarsılmaz bir azim ve kararlılıkla görevini ifade etmeye devam etmektedir. Aziz Türk Büyüğü, Kıbrıs Türk halkı sizi asla unutmayacak, mirasınız olan Cumhuriyeti, uğruna bir ömür harcadığınız bu eseri koruyacak ve gösterdiğiniz yolda sonsuza dek dimdik yürüyecektir. Bizlere miras bıraktığınız özgürlük tutkusu ve mücadele ruhunu nesilden nesile taşıyacağımızı bir kez daha ifade ediyor, sizi ve mücadele arkadaşlarınızı minnetle anıyor ve aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

AKSOY

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Elçi Müsteşar, Geçici Maslahatgüzarı Ayşegül Kandaş Aksoy, deftere şunları kaydetti:

“Değerli Kurucu Cumhurbaşkanı, ebediyete intikalinizin ikinci yıldönümünde, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşuna katkınızı saygı ve minnetle anıyoruz. Kıbrıs Türkü’nün çetin mücadelesindeki liderliğiniz ve devlet adamlığınız, Türk ulusunun yetişen nesilleri tarafından daima minnetle hatırlanacaktır. Bu anlamlı günde, manevi huzurunuzda şükran ve saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun deftere yazdıkları ise şöyle:

“Aziz Lider Rauf Raif Denktaş;

Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve eşitlik mücadelesinin timsali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kıbrıs davasının yılmaz savunucusu ve milletimizin yetiştirdiği gerçek kahraman, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ebediyete intikalinizin ikinci yıldönümünde huzurundayız.

Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi olan milli davamızı, büyük özveri ve dirayetle savunarak, Kıbrıs Türk halkının anavatanıyla kucaklaşıp bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuşmasına önder oldunuz. Bu efsanevi mücadelenizi Kıbrıs Türk halkı her zaman hatırlayacak ve sonsuza dek minnetle anmaya devam edecektir.

Sizi ve Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde emeği geçen tüm dava arkadaşlarınızı şükranla anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.