1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANMA ETKİNLİKLERİ
ANMA ETKİNLİKLERİ

ANMA ETKİNLİKLERİ

Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Girne Kampüs Millenium Senato Kongre Salonu’nda anma etkinliği düzenlendi.

A+A-

Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  Girne Kampüs Millenium Senato Kongre Salonu’nda anma etkinliği düzenlendi.

GAÜ Tarih Kulübü ve Türkoloji Kulübünün katkıları ile gerçekleşen “Kanlı Noel” konulu anma törenine,GAÜ Rektörü Prof Dr. Yıldrım Öner, GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar yanısıra bölüm başkanları ve öğrenciler katılırken, etkinlikler öğrencilerin düzenlediği şiir dinletisi ve slayt gösterileri ile devam etti.

Törene konuşmacı olarak GAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Saadettin Yıldız ve Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Girne Şube Başkanı Metin Fahrioğlu katıldı.

GAÜ’den verilen bilgiye göre, törende GAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Najat Sefercioğlu günün anlamı ile ilgili şiir okudu.

Prof. Dr. Saadettin Yıldız, yaptığı konuşmada Kanlı Noel hakkında öğrencilere bilgi vererek, 21 Aralık’ın 49. yıldönümünde şehitleri saygı ve şükranla andığını belirtti.

Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Girne Şube Başkanı Metin Fahrioğlu ie, Tarih ve Türkoloji Kulübü öğrenci ve öğretim görevlilerine teşekkür etti. “Kayıp Otobüs” olayında yaşananlardan bahseden Fahrioğlu, Mücadele ve Şehitler haftası dolayısıyla düzenlenen anma töreninin amacının da gençliği ve yeni nesilleri bilgilendirmek olduğuna değindi.

Törenin sonunda katılımından  dolayı Metin Fahrioğlu’na  teşekkür plaketi, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner tarafından takdim edildi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.