1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AP ÜYESİNDEN “EŞCİNSELLİK” ZİYARETİ
AP ÜYESİNDEN “EŞCİNSELLİK” ZİYARETİ

AP ÜYESİNDEN “EŞCİNSELLİK” ZİYARETİ

Avrupa Parlamentosu Üyesi Marina Yannakoudakis, Kıbrıs Türk toplumu yöneticileri ile “eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılmasını” konusunu görüşecek.

A+A-

Avrupa Parlamentosu Üyesi Marina Yannakoudakis,  Kıbrıs Türk toplumu yöneticileri ile “eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılmasını” konusunu görüşecek.

Avrupa Parlamentosu’nun İngiliz üyesi Yannakoudakis, 2011 Kıbrıs ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan eşcinselliğe karşı yapılan ayrımcılığın önüne geçmek için adım atma teminatı almıştı.

O günden bu yana,  Avrupa Parlamentosu Üyesi Yannakoudakis eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılması için Kıbrıs Türk Toplumu nezdinde lobi faaliyetlerini sürdürdü ve Kıbrıs Türk Toplumu da yasanın yürürlükten kaldırılmasını destek için Avrupa Birliği’den teknik yardım aldı.

Avrupa Parlamento üyesi Yannakoudakis 10-11 Ekim tarihlerinde eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılması yönündeki bir sonraki adımları konuşmak üzere Eroğlu ve Kıbrıs Türk Toplumu’nun diğer temsilcileri ile görüşecek.

Söz konusu görüşmelerin neticesinde Yannakoudakis, 11 Ekim saat 10.30’da AB Program Destek Ofisi’nde basın toplantısı düzenleyecek.

Kıbrıs’ta eşcinsellik sadece Kıbrıs Cumhuriyeti’nde suç sayılmıyor.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.