1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. APARTMAN SAKİNLERİ PERİŞAN
APARTMAN SAKİNLERİ PERİŞAN

APARTMAN SAKİNLERİ PERİŞAN

Girne'de Beycan Mağazalarının bulunduğu Cengizhan Sokaktaki

A+A-

Girne’de Beycan Mağazaları’nın bulunduğu Cengizhan Sokak’taki Apollo Apartmanı’nda yaşayan vatandaşlar, bölgedeki kanalizasyon şebekesinde yaşanan tıkanmalardan dolayı sürekli apartmanlarının altını lağım sularının basmasından şikayet ediyor.

Apartman sakinleri, apartmanın altını lağım sularının basmasından dolayı araçlarına ulaşamadıklarını ve su depolarının motorlarının bozulduğunu söyledi.

Vatandaşlar ayrıca su depolarına mikrop girebileceğine de dikkat çekti. Aynı vatandaşlar, Belediyenin geç müdahale etttiğini de öne sürdü.

Sorunun apartmandan değil, belediyenin kanalizasyon şebekesindeki tıkanıklıktan kaynaklandığını anlatan vatandaşlar, bu konuda yetkililerin duyarsız kaldığını iddia ediyor. Bölgede bulunan restoranların döktüğü yağlardan dolayı kanalizasyonların tıkandığını iddia eden vatandaşlar, belediyenin borular tıkanmadan önce bölgede kontrol yapması gerektiğini vurguluyor.

Belediyenin, restoranları yağ tutucu kullanması konusunda uyarması gerektiğini de ifade eden apartman sakinleri, yağ tutucu kullanmayanlara ceza kesilmesi gerektiğini savunuyor.

Girne Belediyesi Kanalizasyon Bölümü Amiri Ahmet Türker, bölgede kanalizasyon borularının tıkanmasından ve apartmanın da kot farkından dolayı lağım sularının apartmanın altında biriktiğini söyledi.

Ahmet Türker, Lefkoşa’dan Jet-Wash isimli ekipman gelmesini beklediklerini belirterek, tıkanan borular açıldıktan sonra biriken lağım sularını çekeceklerini kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.