1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ARA ÇÖZÜM” KONUSUNA MÜDAHALE
“ARA ÇÖZÜM” KONUSUNA MÜDAHALE

“ARA ÇÖZÜM” KONUSUNA MÜDAHALE

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis dün konuya müdahalede bulunarak, “ara çözüm” konusunun kapanmadığını ve hiçbir önerinin reddedilmediğini söyledi.

A+A-

Rum Devlet Doğalgaz İşletmesi (DEFA)’nın, “ara çözüm” konusunda Rus ITERA şirketiyle sürdürdüğü müzakereleri noktaladığını bildirmesinin akabinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis dün konuya müdahalede bulunarak, “ara çözüm” konusunun kapanmadığını ve hiçbir önerinin reddedilmediğini söyledi.

Alithia gazetesi “Başkan AİK ve DEFA’yı Zor Durumda Bırakıyor” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in bütün önerilerin masada olduğunu söylediğini yazdı.

Gazete, devamla, DEFA ile AİK’in ise, müzakerelerde bulunulmakta olan Rus ITERA şirketinin önerisini “dışarı attıklarını” kaydetti.

Anastasiadis’in dün, DEFA ile AİK’in ara çözüm konusundaki icraatlarıyla ilgili müdahalede bulunduğunu anlatan gazete, Anastasiadis’in gidişata yönelik iki girişimde bulunduğunu söylediğini kaydetti.

Anastasiadis’in, hükümetin sunulan hiçbir öneriyi reddetmediğini söylediğini kaydeden gazete, Anastasiadis’in bu şekilde, Rus ITERA şirketini süreç dışına iten AİK ile DEFA’yı zor durumda bıraktığını yineledi.

Gazeteye göre Anastasiadis, ikinci olarak ise, elektrik fiyatının belirlenmesiyle ilgili bileşenlerin, gerçek verilere karşılık gelip gelmediğinin ortaya çıkması için, denetime tabi tutulacağını ifade etti.

Gazete Anastasiadis’in, açıkça Rusya’yı kastederek, DEFA ile AİK’in icraatlarının komşu ülkelerle siyasi sorunlara neden olduğunun net olarak açığa çıkmasına izin verdiğini de ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.