1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ARA EMRİNE RAĞMEN, MİLYONLAR KAYBOLDU”
“ARA EMRİNE RAĞMEN, MİLYONLAR KAYBOLDU”

“ARA EMRİNE RAĞMEN, MİLYONLAR KAYBOLDU”

“Ara Emrine Rağmen, Milyonlar Kayboldu”

A+A-

Çarpıcı iddia:

Türkiye’de devlet adamları başta olmak üzere geniş bir üye sayısına sahip olan Büyük Kulüp’ün, yatırım amaçlı bir KKTC bankasına yatırdığı 8 milyon 600 bin TL’nin, mahkemeninara emrine rağmen ortadan kaybolduğu iddia edildi

Türkiye’nin en büyük derneği olan ve üyeleri arasında devlet adamları, askeri üst düzey yetkilileri, sanat camiası, medya patronları bulunan, Büyük Kulüp,KKTC’de mahkemelik oldu. Büyük Kulüp üyeleri ile KKTC’de yerel bir şirket olan Bellagio Holiday VillageLtd arasında, turizm tesisi yapmak için imzalanan anlaşma gereği bir bankaya yatırılan 8 milyon 600 bin TL’lik yatırımın, mahkemenin ara emrine rağmen, bankadan çekildiği iddia edildi.

Büyük Kulüp Üyeleri ile Bellagio Holiday VillageLtd’in mahkemelik olmasına ise diğer ortak olması planlanan Mall Akdeniz şirketinin,hisse sözleşmelerine rağmen devre dışı bırakılmasının neden olduğu öne sürüldü.

Yatırım için tüm bürokratik işlemleri yapan veBellagio Holiday VillageLtd ile Büyük Kulüp ortaklığında kurulacak turizm tesisi için hissedar olacağına dair sözleşme imzalayan Mall Akdeniz, devre dışı bırakılınca konuyu mahkemeye taşıdı.

Girne Kaza Mahkemesi, Bellagio Holiday VillageLtd ile Büyük Kulüp üyeleri tarafından, yasa gereği yatırım amaçlı Girne’de bir bankaya yatırılan 8 milyon 600 TL’nin, dava bitinceye kadar bloke edilmesine yönelik ara emri verdi. Ancak mahkeme emrine rağmen bankada duran 8 milyon 600 TL biranda buharlaştığı öne sürüldü.

TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ DERNEĞİ

Türkiye’nin en güçlü derneği olan, devlet adamları başta olmak üzere geniş bir üye sayısına sahip olan Büyük Kulüp ile KKTC’deki şirketin mahkemelik olması ve bankada duran paranın ortadan yok olma hikâyesi ise şöyle başladı. Mall Akdeniz LTD şirketini, Türkiye-İstanbul’da faaliyet gösteren ve seçkinler kulübü olarak ta adlandırılan Büyük Kulüp Derneği ile temasa geçerek, kulüp üyeleri için KKTC’de büyük bir otel ve turizm tesisi inşa edilmesi yönünde yatırım için ikna etti. Mall Akdeniz, üç yıl süren görüşmeler sonrası,kulüp üyelerini Girne Çatalköy bölgesinde tesis ve beş yıldızlı otel yapmaya ikna etti.Mall Akdeniz, kurulacak beş yıldızlı otel için KKTC’de ise Bellagio Holiday VillageLtd ile temasa geçti. Büyük Kulüp üyeleri ile Bellagio Holiday VillageLtd yöneticilerini bir araya getiren Mall Akdeniz, tesisin kurulacağı arazi ile ilgili bürokratik sorunların çözülmesi içinde çaba gösterdi.

İŞLEMLER BİTİNCE DEVRE DIŞI BIRAKILDI

Yatırım için bürokrasideki birçok sorunu çözen ve yapılacak tesisin önünü açan Mall Akdeniz ile Bellagio Holiday VillageLtdarasında yapılacak yatırıma yüzde 25 hissedar olacağına dair sözleşme imzalandı. Bellagio Holiday VillageLtd ile Mall Akdeniz arasında 8 Ocak 2014 tarihinde imzalanan sözleşmede 10 yıl boyunca kendilerinin getirdiği yatırımlar için hisse devrinin yapılmayacağı ve MallAkdeniz’in Büyük Kulüp ile kurulacak tesise yüzde 25 hissedar olacağı hükmü yer almasına rağmen, 9 Ağustos 2014 tarihinde Mall Akdeniz devre dışı bırakıldı.

BÜYÜK KULÜP İLE BELLAGİO YATIRIM İÇİN 8 MİLYON TL YATIRDI

Bellagio Holiday VillageLtd ile Büyük Kulüp,Mall Akdeniz’i devre dışı bırakarak kendi aralarında yatırım için anlaştı. Büyük Kulüp Yönetim Kurulu Üyeleri, Metin Baylav,Nesrin Baylav,Can Aydınoğlu ve Mehmet İnal Aydınoğlu ve Bellagio Holiday VillageLtd’in ortaklarından Adnan Ademoğlu, yatırımcılar için şart koşulan hisse bedeli olan 3 milyon Euro ( 8 Milyon 600 bin TL) parayı Bellagio Holiday VillageLtd’in hesabına yatırdı.

DEVRE DIŞI BIRAKILAN ORTAK MAHKEMEYE BAŞVURDU

Yüzde 25 hissedar olacağına dair Bellagio Holiday VillageLtd ile sözleşmesi bulunan ancak devre dışı bırakılan Mall Akdeniz şirketi ise konuyu yargıya taşıdı.Şirketin ara emri başvurusu11 Aralık 2014’te Girne Kaza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, yatırım için hesaba aktarılan paranın bloke edilmesi ve ara emri duruşması bitene kadar hem paraya, hem de hisselerle oynanmamasına yönelik mahkeme karar üretti.

MAHKEME EMRİNE RAĞMEN PARA KAYBOLDU İDDİASI

Girne’de faaliyet gösteren bir bankada hisse bedelleri karşılığında hesapta bulunan 8 milyon 600 bin TL için alınan ara emri banka yetkililerine sunuldu ve banka tarafından işleme konuldu. Ara emri kararında 11 Aralık 2014 tarihinde Bellagio Holiday Village Ltd. nezdinde adlarına tahsis olunan hisse bedelleri karşılığında banka nezdinde bulunan ve toplam 8 milyon 600 bin TL’ye baliğ olan bu meblağları, herhangi bir şekilde çekmekten, herhangi bir başka hesaba transfer etmekten, elden çıkarmaktan veya yükümlülük altına almaktan men edilmelerine emir verilir” denmesine rağmen, bankadaki paranın ortadan kaybolduğu iddia edildi.


Mall Akdeniz yetkilileri, 16 Ocak 2015 tarihinde ara emri duruşması için mahkemeye gittiğinde bu paranın hesaptan çekildiğini öğrendiğini açıkladı. Şirket, mahkeme emrine rağmen paranın kaybolması üzerine polise başvurarak, banka ile MetinBaylav, Nesrin Baylav, Mehmet İnal Aydınoğlu, CanAydınoğlu, AdnanAdemoğlu ve Bellagio Holiday VillageLtd’ten aynı gün şikayetçi oldu. Bankadan kaybolan para üzerine, Mali Suçlarla Mücadele Birimi soruşturma başlatırken, Mall Akdeniz yetkilileri yasal yola da başvurdu. Polisin bu yöndeki soruşturması sürerken, yargı kanadında ise dava devam ediyor.

BÜYÜK KULÜP ÜYESİ, MAHKEME YANILTILDI İDDİASINDA BULUNDU

Tüm bu iddialara, mahkemeye sunulan yemin varakasında itiraz eden Büyük Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Metin Baylav, itirazda kendisinin ve diğer davalılar Mehmet İnal Aydınoğlu,Can Aydınoğlu’nun Türkiye’nin tanınmış işadamları olduklarını, NesrinBaylav’ın ise eşi olduğunu belirterek şu ifadelere yer veriyor: “Ben ve diğer davalılar, Büyük Kulüp Yönetim Kurulu Üyesiyiz.Bugüne kadar aleyhimize herhangi bir dava açılmamıştır. BüyükKulüp üyesi olmak herkesin ulaşabileceği bir statü değildir. Muhterem mahkemenin 11 Aralık 2014 tarihli emri yanıltılarak alınmıştır.Yalan üzerine kurulmuş bir senaryo ile alınan kararın adaletin tecellisi için iptali gerekmektedir.”

“DOLANDIRILACAKTIK” İDDİASI

İtirazında davacı Mehmet Altunhan’ınMall Akdeniz LTD’nin hâkim hissedarı olmadığını, yemin varakası hazırlama yetkisi bulunmadığını öne süren Baylav, davacı Altunhan’ın davalı Adnan Âdemoğlu ile yaptığını iddia ettiği görüşmeleri de kabul etmediğini belirtiyor. Baylav itirazında, Mall Akdeniz şirketinin hiçbir faaliyeti olmayan, göstermelik olarak kurulmuş ve kendileri gibi ciddi ve KKTC’ye yatırım yapmak, tanınmasına katkı koymak isteyen iş insanlarından haksız menfaat elde etmek üzere halen şirketler mukayyitliğinde kayıtlı bir tabela şirket olduğunu ileri sürüyor. Davacı Altunhan’ın tüm iddialarını ret ettiklerini belirten Baylav,ayrıca davacı ile sözlü veya yazılı herhangi bir anlaşma yapmadıklarını da iddia ediyor.

TÜM İDDİALAR RET EDİLDİ

Baylav,kendisinin büyük kulüp adına yatırım yapma yetkisinin olmadığını öne sürerek, bu yönde kimse ile görüşme yapmadıklarını ileri sürerken, davacının daveti ile KKTC’ye gelmediklerini, Girne’de faaliyet gösteren bir otelin davetlisi olarak geldiklerini öne sürerek şöyle devam ediyor: Davacılar bizi KKTC’ye davet edecek ve masraflarımızı ödeyecek evsafa haiz değillerdir. Davacıların durumu bizlerle ortaklık yapacak kapasitede değildir. Davacılar tarafından açılan dava tamamen haksız kazanç edinmeye yönelik talepler içermektedir.”

TURİZMİN ÖNÜNÜ TIKAYORLAR

“Banka hesabında bize ait herhangi bir meblağ yoktur. Davacıların tüm iddiaları gerçek dışıdır. Davacıların yüzde 25 değil, yüzde 1 dahi hisse alacak paraları yoktur. Davacılar açıkça davalarında haraç talep etmektedir. Bu durum bizi rencide ettiği gibi KKTC’nin tanıtılıp, turizm ve ekonomide gelişmesinin önünü tıkamaktadır. Biz KKTC’de kendi üyelerimize yönelik yatırım yapacağız.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.