1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABACIOĞLU İŞAD’I KABUL ETTİ
ARABACIOĞLU İŞAD’I KABUL ETTİ

ARABACIOĞLU İŞAD’I KABUL ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, İş Adamları Derneği (İŞAD) Başkanı Metin Şadi ile dernek yetkilerini kabul etti.

A+A-

ŞADİ: “ÜNİVERSİTE SEKTÖRÜNE ÖNEM VERİLSİN… EĞİTİM SİSTEMİ GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK EDECEK ŞEKİLDE DÜZENLENSİN”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, İş Adamları Derneği (İŞAD) Başkanı Metin Şadi ile dernek yetkilerini kabul etti.

İŞAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Şadi, Arabacıoğlu’ndan üniversite sektörüne önem verilmesini ve eğitim sektörünün mukayeseli avantajları olan sektörlere yönelik yeniden düzenlenmesini istedi.

Üniversite ve turizm sektörlerinin ülke ekonomisinin lokomotif sektörleri olduğunu kaydeden Şadi, şöyle devam etti:

“Üniversite sektörümüz geçen yılki 55 bin 494 öğrenci sayısına göre yılda 1 milyar dolarlık harcama ile milli gelirimize minimum yüzde 7 civarında bir katkı yapmaktadır. Üniversite sektörümüz, bir öğrencinin 20 turiste bedel olduğu bir sektördür.”

Hükümet programında üniversite sektörüne yeterince ilgi gösterilmediğine inandığını söyleyen Şadi, bu sektörle ilgili devlet politikaları üretilmesi ve bu politikaları yönetecek kurumlar oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Şadi ayrıca eğitim sisteminin mukayeseli avantajları olan sektörlere yönelik elaman ve istihdam yaratacak ve girişimciliği özendirecek şekilde yeniden düzenlenmesini istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.