1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABACIOĞLU, YÖK BAŞKAN YARDIMCISI SARAÇ’I KABUL ETTİ
ARABACIOĞLU, YÖK BAŞKAN YARDIMCISI SARAÇ’I KABUL ETTİ

ARABACIOĞLU, YÖK BAŞKAN YARDIMCISI SARAÇ’I KABUL ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, YÖK Başkan Yardımcısı Yekta Saraç’ı kabul etti.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, YÖK Başkan Yardımcısı Yekta Saraç’ı kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda saat 12.00’de gerçekleşen kabulde konuşan YÖK Başkan Yardımcısı Yekta Saraç, KKTC’deki üniversiteleri destekleme ve mümkün olan her kolaylığı sağlamak istediklerini belirtti.

KKTC Eğitim Bakanlığı’ndan gelen taleplere olumlu yaklaştıklarını kaydeden Saraç,  KKTC üniversitelerinin niteliğinin artmasının kendileri için önemli olduğunu söyledi. Bu niteliğin artmasının sonu olmayan bir şekilde devam etmesi, çıkan bazı sorunların da karşılıklı diyaogla çözümlenmesini beklediklerini kaydeden Saraç, KKTC üniversitelerinin TC üniversiteleriyle aynı olduğunu, hiç çekinmeden adadaki üniversitelere öğrenci yönlendirmesi yaptıklarını anlattı.

Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da, YÖK ile kapsamlı ilişkileri olduğunu, KKTC üniversitelerinin dışa açılımının birinci ayağını YÖDAK’ın, ikinci ayağını YÖK’ün sağladığına işaret etti,. Arabacıoğlu, YÖK’ün aynı zamanda KKTC’li öğrencilerin kontenjanla TC’de okuması ve yerleşmesini sağladığının altını çizdi.

Bu anlamda YÖK Başkanı’na da teşekkür eden Arabacıoğlu, KKTC için ayrılan kontenjanlar konusunda yapılan son taleplerin de olumlu karşılanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.