1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABAHMET İLKOKULU VELİLERİ EYLEM YAPTI!
ARABAHMET İLKOKULU VELİLERİ EYLEM YAPTI!

ARABAHMET İLKOKULU VELİLERİ EYLEM YAPTI!

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Arabahmet İlkokulu’nun fiziki yapısının öğretime elverişli olmadığını,

A+A-

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ARABACIOĞLU: “OKULUN FİZİKİ YAPISI EĞİTİME MÜSAİT DEĞİL”

“TEPKİ VARSA SAYGI DUYARIZ”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Arabahmet İlkokulu’nun fiziki yapısının öğretime elverişli olmadığı için öğrencileri iki ayrı okula yönlendirmeyi düşündüklerini ancak buna karşı gösterilen tepkilere de saygılı olduklarını söyledi.

Arabahmet İlkokulu velileri bugün Milli Eğitim Bakanlığı önünde okulun kapatılacağı gerekçesiyle eylem yaptı.

Veliler okulun kapatılmasını istemediklerini belirterek, “Biz öğretmenlerimizden de, okulumuzdan da memnunuz” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre,  Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da, okulun yeri itibarıyla gelişmeye ve büyümeye uygun olmadığını, öğrencileri iki ayrı okula yönlendirmek gibi bir çalışma yapmak istediklerini kaydetti.

Amaçlarının eğitimin kalitesini yükseltmek olduğunu ifade eden Arabacıoğlu, Arabahmet İlkokulu’nun fiziki yapısının eğitim vermeye müsait olmadığını, 1974 öncesinde iş hanı olarak kullanıldığını, özellikle de bodrum kattaki bilgisayar odalarında havasız bir ortamın var olduğunu belirtti.

Arabacıoğlu, “Ancak bu şekil bir tepki varsa da saygı duyarız” ifadesinin kullandı.

“FİZİKİ YAPI ÖĞRETİME ELVERİŞLİ DEĞİL”

KKTC genelindeki tüm okullara yaptığı ziyaretler çerçevesinde, Arabahmet İlkokulu’nu da ziyaret ettiklerini belirten Arabacıoğlu, okulun fiziki yapısının öğretime elverişli olmadığına kanaat getirdiklerini kaydetti.

Bunun üzerine okul öğretmenleri ve okul aile birliğiyle görüştükten sonra, konuyu bakanlık olarak değerlendirmeye aldıklarını belirten Arabacıoğlu, sendika tarafından yayılan “okulu birine peşkeş çekecekler” şeklinde bir haber nedeniyle konunun bu hale geldiğini ifade etti.

“HER AÇILIMA TAVIR ALINACAKSA, BEN SİYASET YAPARAK BAŞIMI AĞRITMAM”

Arabacıoğlu, “Bir okulumuz daha var. Onlar da aynı şekilde tepki koydu. Bu ülkede her türlü değişime karşı, her türlü açılıma karşı bu şekilde tavır alınacak olursa ben siyaset yaparak başımı ağrıtmam. Doğru olanı yapmaya çalışırım. Ama bu şekilde tepki gördüğüm zaman da diklemesine gitmeyi seven biri değilim, saygı duyarım” ifadesinin kullandı.

Arabacıoğlu, bakanlık olarak görevlerinin daha iyisini sunmak için alternatifler yaratmak olduğunu belirterek, “Ancak yarattığımız alternatifler, bizim açımızdan iyi görülmesine rağmen, aileler veya sendika tarafından beğenilmezse, biz elimizden geldiğince, mevcut şartlarda hizmet vermeye devam ederiz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.