1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAÇ MUKAYYİTLİK BİNASI DÖKÜLÜYOR
ARAÇ MUKAYYİTLİK BİNASI DÖKÜLÜYOR

ARAÇ MUKAYYİTLİK BİNASI DÖKÜLÜYOR

Araç Mukayyitlik Binası Dökülüyor

A+A-

 

Devlete günde en az 350 bin TL gelir sağlayan Motorlu Araçlar Mukayyitliği binası, fiziki yetersizlik ve kötü koşullar nedeniyle adeta dökülüyor

Dairedeki raflar, evrakları yerleştirmeye yeterli olmayınca, çalışanlar evrakları torbalara doldurup depoya kaldırmaya başladı. Raflara sığmayan evraklar ise yerlere konuluyor. Çalışanların iş ortamları da çok sağlıklı değil

HALKIN SESİ - ZÜLEYHA KARAMAN

Devlete günde en az 350 bin TL gelir sağlayan Motorlu Araçlar Mukayyitliği binası fiziki yetersizlik ve kötü koşullar nedeniyle adeta dökülüyor.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS) personel eksikliği ve bina sorunu nedeniyle Motorlu Araç Mukayyitliği’nde başlattıkları grev devam ederken, arşiv bölümünü yansıtan fotoğraflar binanın içler acısı durumu gözler önüne serdi.

a1-007.jpg

Devlete günlük en fazla gelir getiren kurum olmasına rağmen, yıllardır bir türlü yenilenemeyen Motorlu Araçlar Mukayyitliği binası, artan iş yükünü kaldıramaz hale geldi.

Motorlu Araçlar Mukayyitliği binası, ülke nüfusuyla birlikte hızla artan araç sayısına uyum sağlamada geri kaldı. Binanın fiziki koşulları her gün artan iş yüküne sağlıklı cevap veremez duruma geldi.

Raflar, evrakları yerleştirmeye yeterli olmayınca, çalışanlar evrakları torbalara doldurup depoya kaldırmaya başladı. Raflara sığmayan evraklar ise yerlere konuluyor. Çalışanların iş ortamları da çok sağlıklı değil.

KAPTAN: “SORUMLU ÜLKEYİ YÖNETENLERDİR”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası(KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, Motorlu Araç Mukayitliği’nde, binanın yetersizliği ve binaya yeteri kadar özenin gösterilmemesi ve evrakları yerleştirmek için gerekli olan rafların olmamasından dolayı evrakların yerde olduğunu ve öyle bir görüntü olduğunu söyledi.

Kaptan, yaptığı açıklamada, evrakların yerlerde ve torbalarda olmasının sorumluluğunun personelde değil, ülkeyi yönetenlerde olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bu sorunu çözmesi gereken onlardır. Şayet raf var da arkadaşlarımız bu şekilde davranmışsa bunun sorumluluğu başkadır. Ama fotoğrafta da görüldüğü gibi raflar boş değildir. Öncelikle üzerinde durulması gereken nokta; o dosyalar neden yerdedir. Ama dosyaların yere konulmasındaki neden çok daha önemlidir. Bu konudaki sorumluluk hükümettedir, yöneticilerdedir. Orası, ülkenin en yüksek gelir getiren bir kurumu. Ama maalesef binanın fiziksek yapısı, gerekse orada ki şartlar, bizim tüm ikazlarımıza rağmen, bugüne kadar ve yaptığımız bütün eylemlere rağmen, oradaki durum değişmemiştir. Eylemde olmamızın en büyük nedeni de budur.”

a2-006.jpg

“ŞARTLARDA ANLAŞTIK”

Ahmet Kaptan, eylem gerekçelerinde, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile önceki gün öğleden sonra sözlü anlaştıklarını, protokole imza için haber beklediklerini de açıkladı.

Konuyla ilgili yaptıkları yazılı açıklamadan sonra ilgili bakanlar adına bakanlık müdürlerinin telefonla kendilerini aradığını ve şartları kabul ettiklerini söylediğini aktaran Kaptan, anlaşmalarına rağmen imza için beklediklerini söyledi.

“TELEFONLA ANLAŞMAYI KABUL ETMİYORUZ”

Bakanlık müdürlerinin, önceden hazırlanan metni kabul ettiğini ilettiğini paylaşan Kaptan, ancak “telefonla anlaştık” demeyi, imza olmadığı için kabul etmediklerini belirterek, şöyle konuştu:

a3-005.jpg

“Bizim için zaman merhumu yoktur. İmza için her zaman hazırız. İmza olmadığı sürece pazartesinden itibaren yine hafta içi eylemimiz devam edecek. Şartlarımız arasında yeni binadan teşkilat yasasına kadar, tüm olumsuz koşulların iyileştirilmesi var. Bizim için önemli olan, protokolü bir an önce imzalayıp, çalışanlarımıza bu anlaşmayı duyurmaktır. Halkımızın da mağduriyetini ortadan kaldırmaktır. Biz halkımıza güveniyoruz. Haklılığımızı görmüşlerdir ve bizi desteklemelerinden ötürü de onlara teşekkür ederiz. İmza olmadığı takdirde telefonla söylenenleri doğru olarak kabul etmiyoruz. Telefonla ‘anlaştık’ demeyi, imza olmadığı için kabul etmiyoruz.”
 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.