1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ!
ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ!

ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ!

Girne'yi teslim aldı; video görüntü;

A+A-

Aşırı yağış Girne'yi teslim aldı. Bazı bölgelerde su taşkınları nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken, bazı evleri ise su bastı! Yağış nedeniyle Edremit Deresi taştı;dereden taşan su araçları sürükledi. Kıbrıs Postası'na konuşan Girne Kaymakamı Mehmet Envergi ise her yağmur yağdığında benzer olayların yaşanmasından yakınarak, "Radikal önlemler almamız lazım" dedi.

Aşırı yağış Girne'yi teslim aldı. Karaoğlanoğlu bölgesinde su taşkınları nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor, Edremit yolu ise trafiğe kapandı. "S" ile Girne Karaoğlanoğlu anayolu üzerindeki bazı evleri ve işyerlerini ve Girne American Üniversitesi yanında bulanan "Prestij Sitesi"nin su bastığı gelen bilgiler arasında...

Polis, çevre yolunda Eziç ışıkları ile Çıkarma Plajı arasındaki yolun dağdan gelen taşların tehlike arz ettiği uyarısında bulundu.

Ayrıca yağış nedeniyle Girne Çevre Yolu'nda, ‘Türkiye’nin KKTC’ye Su Temin Projesi’ kapsamında su boruları için kazılan kısımlarda çökmeler meydana geldiği bildirildi.
 
Yağış nedeniyle Edremit Deresi de taştı;dereden taşan su 3 aracı sürükledi. Sürüklenen araçlar ekiplerin müdahalesi ve vatandaşların yardımı ile dereden çıkarıldı.

Envergil : “Radikal önlemler almamız, vatandaşın da yardımcı olması lazım”

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil’den alınan bilgiye göre, Karaoğlanoğlu bölgesinde bazı evleri ve iş yerlerini su bastı. Saat 09.15’te bölgeden bilgi aktaran Kaymakam Envergil, müdahale alanları ve alınacak önlemleri saptamaya çalıştıklarının altını çizerek, Girne’de aşırı yağış nedeniyle geçmiş yıllardan beri ortaya çıkan baskınları önlemek adına radikal önlemler alınması gerektiğini kaydetti.

İtfaiye ve sivil savunma ekiplerinin bölgede çalışma yaptığını aktaran Envergil, “Arazideyiz. Tespitler yapıyoruz ama bu tespitler sonucunda herkesin elinden geleni yapması lazım” dedi. “Bu inşaat izinleri verilirken izinler alınmadı. Her yağmur yağdığında bunlar mı yaşanacak. Radikal bazı önlemler almamız lazım ve vatandaşın da bize yardımcı olması lazım” diyen Kaymakam Envergil, yapılaşmada yapılan hataların da mevcut durumda etkisi olduğu üzerinde durarak, bölgedeki vatandaşların da arazilerine baskınları önleyici müdahalede bulunulması amacıyla izin vermesi gerektiğini kaydetti. Envergil, “Hiçkimsenin arazisine zorla giremeyiz. Önlem almak için hade gelin arazinize dere yapalım deriz, karşı çıkarlar. Devletin istimlak yapacak gücü yok. Dere gider bir yerde yok olur. O derenin yok olduğu yerlerde yağmur yağdığında akar, orayı dere yapalım. İş gündeme geldiğinde herkes benim arazime dokunamaz der ama her yağmur yağdığında herkes mağdur olur” dedi.

Kıbrıs Postası

 

 

Video için tıklayınız

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.